Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στα τελευταία σπίτια της περιοχής στο Λιβίσι, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κατευθύνεται προς τον οικισμό, αλλά παράλληλα με τα σπίτια.

Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Νέα Μάκρη Αττικής και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στο Λιβίσι. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και είναι αρκετά μεγάλη. Στο σημείο βρίσκονται 48 πυροσβέστες με 17 οχήματα, καθώς και εθελοντές, αλλά και οχήματα ΟΤΑ. Γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια.

Ωστόσο, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή την περασμένη Δευτέρα (και πάλι είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα), η ανησυχία είναι έντονη στους κατοίκους της περιοχής. Στον οικισμό ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους, αλλά ως τις 4 τη νύχτα, δεν υπήρχε ζήτημα εκκένωσης, αφού η φωτιά κινείται παράλληλα με τα σπίτια.

Φωτιά τώρα Νέα Μάκρη: Στους δρόμους πολλοί κάτοικοι

Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμμετέχουν αναλυτικά, 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 14 πυροσβέστες, μαζί με τα εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα ΟΤΑ.

Στον οικισμό πάντως, αλλά και σε άλλες κοντινές περιοχές, όπως ο Νέας Βουτζάς, κτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του μετώπου, ενώ οι κάτοικοι στα  πιο κοντινά σπίτια έχουν ετοιμαστεί, ώστε αν δοθεί εντολή εκκένωσης, να είναι έτοιμοι προς αποχώρηση, ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις