Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Νέα Μάκρη: Εμπρησμό δείχνουν όλα τα στοιχεία – Η σοβαρή μαρτυρία (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Νέα Μάκρη: Εμπρησμό δείχνουν όλα τα στοιχεία – Η σοβαρή μαρτυρία (vid)

Φωτιά Νέα Μάκρη: Η ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, εξάλλου, είναι αυτή που έκανε στελέχη να εκφράσουν υπόνοιες περί εμπρησμού.

Φωτιά Νέα Μάκρη: Όλο και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN TV έδωσε μια σημαντική πληροφορία που πιθανώς να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στην έρευνα των Αρχών. Συγκεκριμένα, ο Σάββας Τζιλάβης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το πατρικό της συζύγου μου είναι στα 70 μέτρα από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η πεθερά μου με την αδελφή της σύζυγού μου, στις 1:30 το βράδυ, είδαν ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι. Το έχουμε δηλώσει ήδη στην αστυνομία, με 6-7 άτομα. Έχουν δει την πινακίδα. Είναι σίγουρος ο εμπρησμός. Με ξύπνησαν μισή ώρα μετά. Η φωτιά έπιασε στις 2:10 περίπου και πήγα στο σημείο αμέσως».

«Μου είπαν ότι έφυγαν προς το βουνό. Τέτοια ώρα είναι δεδομένο ότι είναι εμπρησμός. Ήξεραν ότι είχε αέρα εκείνη την ώρα» πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι και ο Επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης εξέφρασε την ίδια γνώμη, ότι δηλαδή η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Φωτιά Νέα Μάκρη: Είναι καθαρά εμπρησμός

Μιλώντας στο Open TV, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού.

Ο πολύπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά έχει πάρει σε δασική έκταση είτε από κηλίδωση είτε από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Ο κάτοικος της περιοχής, Σάββας Τζιλάβης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει… ψυχή από τον δασικό δρόμο. Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Φωτιά Νέα Μάκρη: O επικεφαλής της Πυροσβεστικής

Φωτιά Νέα Μάκρη: Δηλώσεις Χαρδαλιά

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσον αφορά την φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη τα ξημερώματα της Πέμπτης. «Πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο γεγονός αυτό, ούτε αφορά την κλιματική αλλαγή» είπε χαρακτηριστικά στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Βλέπω ότι επιμένουν στην περιοχή, δεν ξέρω γιατί. Χάσαμε στρέμματα πευκοδάσους αναγεννημένου» πρόσθεσε μιλώντας στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτο. Όσον αφορά την κατάσταση της φωτιάς ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «έχουμε ριπές ανέμου, καίει συμπαγές δάσος, θέλει δουλειά από τις επίγειες δυνάμεις μας» ενώ λίγο νωρίτερα σε δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες είχε σημειώσει ότι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Φωτιά Νέα Μάκρη: «Δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι φωτιές στη Νέα Μάκρη», λέει ο Πατούλης

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε με την σειρά του: «Το περίεργο είναι πως αυτοί η φωτιά είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες στο ίδιο σημείο με δύο εστίες. Υπάρχουν κάποιες ύποπτες καταστάσεις οι οποίες ελέγχονται. Νομίζω, όμως, ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο στην ευρύτερη περιοχή να υπάρχουν μικροεστίες, επτά στο σύνολο, περίπου βραδινές ώρες».

Φωτιά Νέα Μάκρη: Υπόνοιες και από τον υπουργό Εσωτερικών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις