Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ύπνος στη Βουλή: Οργή για υπουργό του Τζόνσον, που “έλιωσε” στον καναπέ
ΚΟΣΜΟΣ

Ύπνος στη Βουλή: Οργή για υπουργό του Τζόνσον, που “έλιωσε” στον καναπέ

Ύπνος στη Βουλή: Όπως ήταν αναμενόμενο βουλευτές κατηγόρησαν τον Ρις-Μογκ για περιφρόνηση του κοινοβουλίου με άλλους βουλευτές να του φωνάζουν να σηκωθεί.

Ύπνος στη Βουλή: Το πολιτικό θερμόμετρο, στα ύψη. Η αγωνία στο κατακόρυφο και το πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον αναψοκοκκινισμένο από αγωνία. Η Βρετανία αγωνιά για το Brexit και κοιτώντας τις εξελίξεις, δεν μπορούν να αποφύγουν την ανησυχία για το μέλλον. Είμαστε στη Βουλή, τη νύχτα της Τρίτης. Έξω φεγγάρι και μετά από ώρες συζητήσεων, για κάποιους το ταξίδι προς τον Μορφέα ήταν μονόδρομος.

Ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, υπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, είναι από τα πιο ισχυρά χαρτιά του εκκεντρικού πρωθυπουργού. Παρόλα αυτά, το Brexit μπορεί να περιμένει. Νομίζετε αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα; Ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ πιάστηκε από τις κάμερες να έχει «χυθεί» στα έδρανα και, μάλιστα, της πρώτης σειράς.

Η συζήτηση στη βρετανική Βουλή το βράδυ της Τρίτης ήταν μια από τις πιο κρίσιμες ενόψει του Brexit καθώς θα έκρινε ποιος θα έπαιρνε τα ηνία των χειρισμών με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κόλαφος για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Οι βουλευτές αποφάσισαν να υπερψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα καθιστά αδύνατη την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Χωρίς ύπνο όμως, πού μυαλό… θα σκέφτηκε ο υπουργός, που δεν είχε καν το τακτ να κρυφτεί κάπου.

Όπως ήταν αναμενόμενο βουλευτές κατηγόρησαν τον Ρις-Μογκ για περιφρόνηση του κοινοβουλίου με άλλους βουλευτές να του φωνάζουν να σηκωθεί. Πρόκειται για την ενσάρκωση της έλλειψης σεβασμού και της υπεροψίας, δήλωσε η βουλευτής των Εργατικών, Άννα Τάρλεϊ. Από την κριτική δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι χρήστες του Twitter οι οποίοι «πείραξαν» το επίμαχο καρέ τρολάροντας τον Ρις-Μογκ και την κυβέρνηση Τζόνσον.

https://twitter.com/LaoTzu5/status/1169124426140532736?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1169124426140532736&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F921675%2Fsalos-me-ton-upourgo-tou-tzonson-pou-huthike-sta-edrana-tis-voulis%2F

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις