Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάνναρος ΝΔ διαγραφή: Ο “πίθηκος” πρόσφυγας, τον θέτει εκτός κόμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάνναρος ΝΔ διαγραφή: Ο “πίθηκος” πρόσφυγας, τον θέτει εκτός κόμματος

Γιάνναρος ΝΔ διαγραφή: Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου, διαγράφεται ο Θεόδωρος Γιάνναρος από μέλος του κόμματος.

Γιάνναρος ΝΔ διαγραφή: Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία το μέλος του τομέα υγείας και πρώην προέδρου του Νοσοκομείου «Ελπίς», Θεόδωρος Γιάνναρος,  μετά τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε σε πρόσφυγα από το Ιράν μέσω Twitter. Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ: «Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν σε ανάρτησή του, ο Arash Hampay έγραψε στα Αγγλικά: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό». Ο κ. Γιάνναρος τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο ποστ, γράφοντας αρχικά «Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε» και επανήλθε, αναφέροντας: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε σχετικά και δήλωσε πως δεν είναι ενήμερος ωστόσο, φρόντισε να λάβει αποστάσεις λέγοντας πως «τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία».

Γιάνναρος ΝΔ: Πώς ήρθε η διαγραφή

Ο πρόσφυγας από το Ιράν, σε μήνυμα του στα Αγγλικά ανέφερε τα εξής: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Η απάντηση του στελέχους της Ν.Δ.

«Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε», ενώ λίγη ώρα αργότερα σε νέο του ποστάρισμα ανέφερε τα εξής: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

Ωστόσο ο ίδιος έσπευσε να δώσει συνέχεια αναφέροντας τα εξής: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι ‘αλληλέγγυοι’ το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θεόδωρος Γιάνναρος προκαλεί. Το ίδιο είχε συμβεί και στις αρχές του χρόνου όπου και είχε απειλήσει με κρεμάλες έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ3, ενώ το 2017 είχε πραγματοποιήσει ακόμα ένα ποστάρισμα που προκάλεσε θύελλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις