Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χασισοφυτεία Χαλκιδική: Αδέλφια καλλιεργούσαν κάνναβη στην Χαλκιδική
ΕΛΛΑΔΑ

Χασισοφυτεία Χαλκιδική: Αδέλφια καλλιεργούσαν κάνναβη στην Χαλκιδική

Χασισοφυτεία Χαλκιδική: Οι αστυνομικοί εντόπισαν την φυτεία και τους συνέλαβαν ενώ περιποιούνταν τα 15 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Χασισοφυτεία Χαλκιδική: Ως και τα 3,50 μέτρα έφταναν τα χασισόδεντρα που είχαν καλλιεργήσει σε μια αγροτική περιοχή της Χαλκιδικής δυο αδέλφια ηλικίας 48 και 49 χρόνων, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την φυτεία και τους συνέλαβαν ενώ περιποιούνταν τα 15 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στην κατοχή τους και στο σπίτι του 48χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε έρευνα, βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους ενός κιλού και 217 γραμμαρίων, αλλά και εξοπλισμός για εσωτερική καλλιέργεια που αποτελούνταν από λαμπτήρες, ανακλαστήρα, συσκευή εξαερισμού και άλλα εξαρτήματα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά και 900 ευρώ ως προερχόμενα από τις πωλήσεις της παραγωγής της χασισοφυτείας. Τα δυο αδέλφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καλλιέργεια, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Χασισόδεντρα και στην Ήλιδα Ηλείας

Στον περίβολο του σπιτιού του σε χωριό της Ηλείας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας ένας 36χρονος Έλληνας ο οποίος καλλιεργούσε τρία δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη. Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας κατηγορούμενος για καλλιέργεια ναρκωτικών.

«Μίνι» χασισοφυτεία αναζητά… ιδιοκτήτη

Μία μίνι… χασισοφυτεία εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για μία «ορφανή» φυτεία που εντοπίστηκε σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου με τις αρχές να αναζητούν τους ιδιοκτήτες και καλλιεργητές.

Κατά την περιπολία, οι αστυνομικοί εντόπισαν εντός ρέματος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 16 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 2 έως 5 μέτρα, στο στάδιο της πλήρους ανάπτυξης και συγκομιδής. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία εκρίζωσης τους ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν και επιτόπιο έλεγχο για την συγκέντρωση στοιχείων που θα τους «φανέρωναν» τους καλλιεργητές.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την… φυτεία με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις