ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1: Πάλι με πέναλτι, όπως στην πρεμιέρα (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1: Πάλι με πέναλτι, όπως στην πρεμιέρα (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1: Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 7ο λεπτό από τον Ματιέ Βαλμπουενά ο κουρασμένος Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 1-0 από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ

02.09.2019 | 00:58

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1: Τη δεύτερη νίκη του στη Σούπερ Λιγκ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο «AEL FC Arena» με αντίπαλο την ΑΕΛ, την οποία νίκησε 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ματιέ Βαλμπουενά στο 7ο λεπτό. Όπως ακριβώς είχε κάνει με τον Αστέρα Τρίπολης την 1η αγωνιστική στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όταν επικράτησε με το ίδιο σκορ με πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 6′. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κουρασμένοι από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους και έκαναν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσουν στη νίκη.

Ο Ελ Αραμπί έκανε εξαιρετική εμφάνιση και σημείωσε δύο γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ στο 35′ και στο 38′. Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι που έκρινε το ματς, ενώ μάρκαρε συνέχεια και βοήθησε σημαντικά ακόμη και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Ο Κρίστινσον από την ΑΕΛ έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις και ήταν από τους κορυφαίους των γηπεδούχων, που προσπάθησαν να ισοφαρίσουν στο φινάλε της αναμέτρησης. Εξαιρετικός από τους νικητές ήταν και ο Μπουχαλάκης με τη γενικότερη παρουσία του.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Φατιόν, Σεσέροβιτς, Μπούστος, Νταουντά (81’ Φιλίποβιτς).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Μασούρας (61’ Καμαρά), Ελ Αραμπί.

Αγανάκτησε ο Βαλμπουενά

Δεν μπορούσε να πιστέψει ο Ματιέ Βαλμπουενά ότι το «AEL FC Arena» είναι γήπεδο για ποδόσφαιρο. «Είναι απλά ντροπή. Είναι κρίμα να γίνονται παιχνίδια σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Με όλο τον σεβασμό στους προέδρους, είναι αδύνατον να παίζεις σε τέτοια γήπεδα. Ήταν τυχαίο ότι δεν τραυματίστηκε κανείς. Είναι έλλειψη σεβασμού αυτό που συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε: «Ο τίτλος είναι ακόμα μακριά. Δείξαμε ότι είμαστε ενωμένη ομάδα. Πήραμε τη νίκη κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Μαρτίνς: «Κρατάω τη νίκη»

Στο αποτέλεσμα που έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει το δύο στα δύο στάθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του, ενώ δεν μπόρεσε να αποφύγει την αναφορά στον κακό αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε: «Κερδίσαμε, αυτό είναι που κρατάω. Κάναμε πολλά λάθη εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι λόγω κούρασης από το ταξίδι στη Ρωσία. Δεν θεωρώ πως έλειψε η συγκέντρωση, αλλά υπήρχε και το πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να παίζουμε επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά λόγω του γηπέδου δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεν θα μιλήσω τις αποφάσεις του διαιτητή. Υπάρχουν αρμόδιοι, υπάρχουν ακυρωμένα γκολ, δεν θέλω να το σχολιάσω».

Exit mobile version