Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Λίρες – ληστεία: Κίνητρο ένας δήθεν κρυμμένος θησαυρός
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λίρες – ληστεία: Κίνητρο ένας δήθεν κρυμμένος θησαυρός

Λίρες – ληστεία: Του έστησαν ενέδρα, τον έδεσαν και τον χτύπησαν.

Λίρες – ληστεία: Έξι μήνες από την αιματηρή ληστεία-θρίλερ με θύμα 59χρονο ναυτικό στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 25χρονο δράστη. Αυτός με συνεργό και μία γυναίκα, η οποία φέρεται να είχε δώσει πληροφορίες, είχαν εισβάλει στο σπίτι του θύματος για να βρουν χρυσές λίρες!

του Πέτρου Καρσιώτη

Χρυσές λίρες δεν βρήκαν, μάταια το αιμόφυρτο από τα χτυπήματα θύμα τους έλεγε ότι δεν είχε στο σπίτι χρυσές λίρες. Ωστόσο, οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον χτύπησαν για να αποκαλύψει τον δήθεν κρυμμένο… θησαυρό, τον έδεσαν και έψαξαν όλο το σπίτι.

Σύμφωνα με  τα στοιχεία του ρεπορτάζ του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν και διαπράχθηκε στο σπίτι του θύματος μετά από ενέδρα στην αυλή η αιματηρή ληστεία, ο 59χρονος ναυτικός, δεμένος όπως ήταν στην καρέκλα… δάγκωσε με αστραπιαία κίνηση το δάχτυλο του ενός εκ των δύο ληστών που είχαν εισβάλει! Τον ίδιο είχε βρει, ανήσυχη καθώς δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές της κλήσεις, ώρες μετά την ληστεία, μία φίλη του η οποία βοήθησε για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και ενημέρωσε την Αστυνομία για ό,τι είχε συμβεί.

Λίρες – ληστεία: Δικογραφία για τον 25χρονο και μια 56χρονη

Από την αστυνομική έρευνα σχετικά γρήγορα σχηματίσθηκε τότε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου ημεδαπού (ένας εκ των δύο φυσικών αυτουργών της ληστείας) και μίας 56χρονης γυναίκας, για άμεση συνέργεια στην διάπραξη της ληστείας. Η τελευταία φέρεται να ήταν εκείνη που θεώρησε ότι ο 59χρονος ναυτικός κρύβει τις λίρες στο σπίτι και αποφασίστηκε η ληστεία από τον 25χρονο και τον άγνωστο ακόμη συνεργό του.

Έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, δύο δράστες, φορώντας κουκούλες τύπου full face και γάντια, έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του ναυτικού και τον περίμεναν στην αυλή. Μόλις εκείνος επέστρεψε και πλησίασε στην πόρτα, πετάχτηκαν και με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να ανοίξει και να μπουν μαζί στο εσωτερικό. Τον έδεσαν, τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, ρωτώντας τον με απειλές που είναι οι λίρες.

Άρπαξαν λίγα χρήματα και τιμαλφή

Οι δράστες αφαίρεσαν τελικά μικρό χρηματικό ποσό, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ηλεκτρικό εργαλείο και άλλα τιμαλφή του 59χρονου, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις