Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μποτρίνι: Δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση
ΕΛΛΑΔΑ

Μποτρίνι: Δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση

Μποτρίνι: Πιο ξεκάθαρη η εικόνα με το νέο πόρισμα.

Μποτρίνι: Ο 19χρονος σπουδαστής που κατήγγειλε βασανιστήρια στην κουζίνα του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα εξετάστηκε και από δεύτερο ιατροδικαστή. Η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση είχε παραγγελθεί από την αστυνομία της Κέρκυρας. Η δεύτερη πραγματογνωμοσύνη είναι ιδιωτική και φέρεται να είναι πιο ξεκάθαρη από την πρώτη. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, διενεργήθηκε από τεχνικό σύμβουλο, που όρισαν οι δικηγόροι του 19χρονου. Αυτός τον εξέτασε την 1 και στις 7 Αυγούστου. Στην εν λόγω εξέταση αναφέρονται εγκαύματα 2ου βαθμού και επικίνδυνες βλάβες. Επιβεβαιώνονται έτσι οι ισχυρισμοί του σπουδαστή ότι προήλθαν από καυτό λάδι και μαγειρική σπάτουλα. Επιπροσθέτως, το πόρισμα αποκλείει το ενδεχόμενο διαπληκτισμού. Το ίδιο κάνει και για το ενδεχόμενο αυτοτραυματισμού. Το όλο πόρισμα συνοδεύεται από 22 φωτογραφίες.

Αυτή η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση παρεδόθη από τους δικηγόρους του 19χρονου στην Εισαγγελία της Κέρκυρας. Η πρώτη ιατροδικαστική βεβαίωνε 12 βλάβες. Μόνο μια βλάβη προέρχεται από ζέον υγρό. Οι υπόλοιπες δεν προσδιορίζεται από ποιον ή από τι προήλθαν. Επιπλέον καλείται ως μάρτυρας ένας άνδρας, ο οποίος έχει στοιχεία, όπως ισχυρίζεται, για τις καταγγελίες του 19χρονου.

Τι έδειξε η πρώτη έκθεση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο νεαρός έχει βλάβες στα άκρα που έχουν προκληθεί από θερμικό μέσο. Δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί, ωστόσο, πώς προκλήθηκαν οι θερμικές βλάβες στα χέρια του σπουδαστή. Εάν δηλαδή τινάχθηκε το λάδι από το τηγάνι ή εάν κάποιος του το πέταξε. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος είχε καταγγείλει πως δεχόταν επιθέσεις με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής από τον υπεύθυνο κουζίνας στο εστιατόριο του διάσημου σεφ. Επιπλέον, όπως κατήγγειλε, ο υπεύθυνος κουζίνας του εστιατορίου τον αποδοκίμαζε φραστικά και του ασκούσε λεκτική βία.

Η αρχική αντίδραση του Μποτρίνι

Ο Έκτορας Μποτρίνι θέλησε να δώσει τη δική του εκδοχή λέγοντας πως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, προσθέτοντας «θέλω να γελάσω».  Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, σημείωσε πως «καυτό λάδι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτές είναι μπούρδες. Είναι 14 πιτσιρίκια εκεί μέσα. Σε κανένα δεν γίνεται μπούλινγκ».

Οι πρωτόπλαστοι και το σκουλήκι

Ακολούθως ο Έκτορας Μποτρίνι έκανε ένα δηκτικό σχόλιο μέσα από τα instastories του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram. Ο chef σχολίασε συγκεκριμένα: «Το πρόβλημα δεν είναι που όλοι κατάγονται από τον Αδάμ και την Εύα. Είναι που κάποιοι κατάγονται από το σκουλήκι που βρισκόταν μέσα στο μήλο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις