Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ενήλικοι στην Αίθουσα: Οι πρώτες φωτογραφίες
LIFESTYLE

Ενήλικοι στην Αίθουσα: Οι πρώτες φωτογραφίες

Ενήλικοι στην Αίθουσα: Η ταινία του Κώστα Γαβρά για τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Ενήλικοι στην Αίθουσα: Η απόφαση του διάσημου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά να γυρίσει ταινία το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι» επέσυρε ποικίλα σχόλια. Όπως ενδεχομένως γίνεται και για κάθε ταινία με πολιτικό περιεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση η ταινία ολοκληρώθηκε και πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας. Εκεί ο Κώστας Γαβράς είναι τιμώμενο πρόσωπο καθώς θα του απονεμηθεί το βραβείο «Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker 2019» για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.

Η πανελλήνια πρεμιέρα θα γίνει στην τελετή λήξης 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Αυτή είναι στις 28 Σεπτεμβρίου με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας να είναι παρόντες. Η ταινία αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου από την εταιρεία διανομής Odeon.

Ενήλικοι στην Αίθουσα: Οι πρώτες φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα

Στην πρώτη από τις δύο επίσημες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα βλέπουμε τον Χρήστο Λούλη ως Γιάνη Βαρουφάκη. Έχει βαθυστόχαστο ύφος και φοράει τζάκετ μηχανόβιου. Βλέπουμε επίσης τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη ως Αλέξη Τσίπρα. Αυτός έχει το συνηθισμένο άνευ γραβάτας λουκ του πρώην Πρωθυπουργού. Στη δεύτερη, ο Λούλης / Βαρουφάκης ωρύεται στην αίθουσα του Eurogroup. Λεπτομέρεια που «σκοτώνει», το σακάκι με την κόκκινη ρίγα στο σηκωμένο γιακά, που είχε γίνει viral τότε.

Ενήλικοι στην Αίθουσα: Ποιοι ηθοποιοί παίζουν

Στην ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» παίζουν οι: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ούλριχ Τουκούρ, Ντάν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Κορνίλιους Οµπόνια, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, Βενσάν Νεµέτ, Ορελιέν Ρεκουάν, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέµης Πάνου, Ζοσιάν Πινσόν, Ζερόνζ Λενζ, Μαρία Πρωτόπαππα. Φιλική Συμμετοχή: Βαλέρια Γκολίνο και Γιώργος Χωραφάς.

Κώστας Γαβράς: Μια λαμπρή καριέρα

Στη διάρκεια μιας λαμπρής καριέρας, ο Κώστας Γαβράς έχει υπογράψει περισσότερες από 20 ταινίες. Έχει τιμηθεί με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και Μοντάζ, αλλά και Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες το 1969 για την ταινία «Ζ», Όσκαρ Σεναρίου και Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 1982 για την ταινία του «Αγνοούμενος» («Missing») και Χρυσή ’Αρκτο, το 1990, στο Φεστιβάλ Βερολίνου για το «Μουσικό κουτί» («Music box»).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις