Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις προσλήψεις αναπληρωτών
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΣΥΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις προσλήψεις αναπληρωτών

ΟΠΣΥΔ: Από Τετάρτη 28/8 έως Δευτέρα 2/9 οι αιτήσεις.

ΟΠΣΥΔ: Άνοιξαν από χθες Τετάρτη 28 Αυγούστου οι αιτήσεις για τις δηλώσεις τόπου προτίμησης για τους αναπληρωτές 2019. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε πληροφορίες για τις δηλώσεις προτίμησης περιοχών στον ΟΠΣΥΔ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης). Η υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ διαρκεί από 28/8 έως 2/9. Η καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ  είναι η 3/9. Η διενέργεια προσλήψεων των αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 6/9.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι υπεγράφησαν οι σχετικές αποφάσεις για την παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών/ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), σχολικού έτους 2018-2019. Δείτε αναλυτικά το εγχειρίδιο επιλογής σχολικών μονάδων σε αίτηση αναπληρωτή Γενικής Παιδείας εδώ.

ΟΠΣΥΔ: Το θεσμικό πλαίσιο

Σε Εγκύκλιο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Παιδείας του υπουργείου Παιδείας, η οποία εκδόθηκε στις 18 Απριλίου 2018 με θέμα: «Τήρηση διαδικασιών/παραστατικών πρόσληψης/τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων», αποσαφηνίζεται το εθνικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο τηρείται υποχρεωτικά για το σύνολο των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ. Παράλληλα καθίστανται σαφείς οι υποχρεώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις διαδικασίες πρόσληψης/τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ, που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μπορείτε να δείτε τη σχετική υπουργική απόφαση στη Διαύγεια εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις