Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 0-2: Το πικρό χαμόγελο του αποκλεισμού (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 0-2: Το πικρό χαμόγελο του αποκλεισμού (vid)

Τράμπζονσπορ - ΑΕΚ 0-2: Εντυπωσιακή εμφάνιση από την ΑΕΚ που νίκησε 2-0 την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία και άγγιξε τη μεγάλη ανατροπή για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δίχως να τα καταφέρει

Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 0-2: Άγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ στην Τραπεζούντα επικρατώντας 2-0 της Τράμπζονσπορ, αλλά στο τέλος έμεινε με το πικρό χαμόγελο του αποκλεισμού. Η «Ένωση» δεν πρόκειται να παίξει φέτος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ηττήθηκε στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ με 3-1 από τους Τούρκους. Πάλεψε, μάτωσε, έφτασε κοντά στο 3-0 (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο), όμως θα γυρίσει πίσω με άδεια χέρια.

Το μόνο για το οποίο μπορούν να είναι υπερήφανοι ο υπηρεσιακός προπονητής Νίκος Κωστένογλου και οι παίκτες του είναι ότι έκαναν μια τεράστια προσπάθεια και ότι παραμένουν ένας ζωντανός οργανισμός. Καμία σχέση και καμία σύγκριση με την άθλια εικόνα του πρώτου 90λεπτου, όταν ακόμη στην τεχνική ηγεσία ήταν ο Μιγκέλ Καρντόσο. Η εμφάνιση αυτή θα της δώσει ώθηση για τη συνέχεια, προκειμένου να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις.

Τριάδα φωτιά

Μάνταλος, Λιβάγια και Ολιβέιρα ήταν σε εξαιρετική μέρα και είχαν άψογη συνεργασία από το ξεκίνημα. Κάπως έτσι ήρθε στο 24′ το 1-0, έπειτα από «κλέψιμο» του Πορτογάλου και ασίστ στον Κροάτη επιθετικό, που πλάσαρε άψογα τον αντίπαλο γκολκίπερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολιβέιρα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Η ΑΕΚ με τη συμπλήρωση μισής ώρας είχε καταφέρει να καλύψει τα 2/3 από την απόσταση που τη χώριζε το πρώτο ματς μόλις στο 1/3 του αγώνα. Ο Μάνταλος ήταν εκείνος που ευστόχησε στο πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ολιβέιρα

Κεφαλιά του Βράνιες στο 42′ από εξαιρετική θέση πέρασε άουτ και στο 45′ ο Ολιβέιρα έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Μόνος απέναντι στον Ουγκουρτσάν πλάσαρε αλλά οι αμυντικοί της Τράμπζονσπορ έσωσαν λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος. Αν εκεί γινόταν το 3-0, δύσκολα θα είχαν καταφέρει να επιστρέψουν οι γηπεδούχοι στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως η εικόνα ήταν διαφορετική, με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται κουρασμένη και να προσπαθεί να αντέξει στην πίεση των Τούρκων. Το πέτυχε χάρη στον Μπάρκα και τη γενικότερη αμυντική λειτουργία της, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ που θα έδινε την πρόκριση.

Τράμπζονσπορ (Γιουνάλ Κάραμαν): Ουγκουρτσάν, Κάμπι, Ιβανίλντο Φερνάντες, Ζοάο Περέιρα, Νόβακ, Παρμάκ, Μίκελ (36′ Σόρλοθ), Σόσα, Ομούρ (44′ Σάρι) (82′ Ερντογάν), Νουακαέμε, Εκουμπάν.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88′ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (58′ Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (81′ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις