Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Σάκκαρη: Ψυχάρα και πρόκριση στον τρίτο γύρο του US Open
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Ψυχάρα και πρόκριση στον τρίτο γύρο του US Open

Μαρία Σάκκαρη: Παρόλο που έχασε το πρώτο σετ, η Μαρία Σάκκαρη βρήκε το σθένος να νικήσει 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-2) την 33χρονη Κινέζα Σουάι Πενγκ και τώρα θα αντιμετωπίσει την Άσλεϊ Μπάρτι

Μαρία Σάκκαρη: Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε φυσικά η τελευταία που η Μαρία Σάκκαρη έδειξε πόσο μεγάλη ψυχή διαθέτει. Αν και βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ με 7-6 από την 33χρονη Κινέζα Σουάι Πενγκ, βρήκε τη δύναμη να απαντήσει και κατακτώντας τα δύο επόμενα με 6-4, 6-2 πήρε την πρόκριση για δεύτερη φορά στην καριέρα της στον τρίτο γύρο του US Open. Ακόμη και στο χαμένο πρώτο σετ ήταν εμφανής η διαφορά ποιότητας, αλλά η νευρικότητα της Σάκκαρη έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Στη συνέχεια όταν συγκεντρώθηκε και βρήκε την αυτοκυριαρχία της ήταν εύκολο να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη. Βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς και ήταν θέμα χρόνου να επιβεβαιώσει και το ρόλο του φαβορί στο παιχνίδι. Στο τέλος τα έξαλλα πανηγύρια μπροστά στον προπονητή της, Τομ Χιλ, έδειξαν με πόση ένταση έζησε το ματς, ενώ αποθεώθηκε και από το κοινό που ήταν στο γήπεδο. Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έχουν παντού οπαδούς και είναι πάρα πολλές οι φορές που κερδίζουν το χειροκρότημα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Η διακοπή και η Μπάρτι

Το ματς πέρασε από βροχές και καταιγίδες μέχρι να ολοκληρωθεί, καθώς μετατέθηκε ουσιαστικά μία μέρα αργότερα. Μετά την πρώτη αναβολή υπήρξε και διακοπή στο 1-1 του πρώτου σετ, γεγονός που ευτυχώς δεν την επηρέασε. Έτσι η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει την πρόκριση και τώρα μπροστά της έχει ένα τεράστιο εμπόδιο να ξεπεράσει. Η Βρετανίδα Άσλεϊ Μπάρτι (φωτό) είναι αύριο Παρασκευή η αντίπαλός της για την πρόκριση στους 16. Σε αυτή τη φάση δεν έχει καταφέρει να προκριθεί ποτέ η 24χρονη τενίστρια στο Αμερικανικό Όπεν.

Με την Μπάρτι έπαιξε στις 16 Αυγούστου στο τουρνουά του Σινσινάτι και ηττήθηκε 2-1 σετ. Μέχρι τότε είχε καταφέρει να νικήσει τρεις τενίστριες από την πρώτη δεκάδα και όπως έλεγε αργότερα, μπορεί να το κάνει και με τέταρτη. Ακόμη και αν αυτή ήταν μέχρι πρότινος στο νούμερο 1 και τώρα βρίσκεται στο νούμερο 2 όπως η Μπάρτι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις