Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κλήρωση Champions League: Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρός Αστέρας οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλήρωση Champions League: Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρός Αστέρας οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Κλήρωση Champions League: Δύσκολη κλήρωση για τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League με την πρωταθλήτρια Γερμανία, τη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης και τον αδερφικό σύλλογο από τη Σερβία

Κλήρωση Champions League: Ο συνδυασμός που έβγαλε η κλήρωση του Champions League για τον Ολυμπιακό δεν ήταν ιδανικός. Αντιθέτως, προσγείωσε τους «ερυθρόλευκους» μετά τα δικαιολογημένα πανηγύρια για την πρόκριση στους ομίλους, έπειτα από δύο προκριματικούς γύρους και τα πλέι οφ. Η Μπάγερν είναι το ένα μεγάλο όνομα του 2ου ομίλου, στον οποίο μετέχουν οι Πειραιώτες, η Τότεναμ το δεύτερο και ο Ερυθρός Αστέρας το τρίτο.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, έχει να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας που έχει κατακτήσει πέντε φορές την κορυφή της Ευρώπης, την περσινή φιναλίστ του Champions League και τον σύλλογο με τον οποίο διατηρεί αδερφικές σχέσεις και έχει κατακτήσει το τρόπαιο το 1991. H Τότεναμ δεν έχει πάρει ποτέ Τσάμπιονς Λιγκ ή Πρωταθλητριών, αλλά έχει κατακτήσει δύο κύπελλα UEFA (1972, 1984) και ένα Κυπελλούχων (1963).

Μάχη για την 3η θέση

Ο Ολυμπιακός θα δώσει τη μάχη του για να τερματίσει στην 3η θέση και να συνεχίσει μετά στο Γιουρόπα Λιγκ. Εύκολο δεν είναι γιατί ο Αστέρας παίζει για δεύτερη σεζόν στη διοργάνωση και πέρυσι είχε καταφέρει να νικήσει 2-0 τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ στο Βελιγράδι. Είναι εξαιρετική ομάδα και διαθέτει δύο πρώην «ερυθρόλευκους» όπως είναι ο Μπεν και ο Μάριν. Θα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον οι δύο αναμετρήσεις λόγω της καλής σχέσης των οπαδών που έχουν αδελφοποιηθεί.

Μαρίν: «Θα είναι δύσκολα για όλους στο γήπεδό μας»

Συγκρατημένη αισιοδοξία έδειξε να έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά. Είμαστε σε ένα πολύ δυνατό γκρουπ. Η Μπάγερν Μονάχου είναι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η Τότεναμ είναι η φιναλίστ. Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Θα τα δώσουμε όλα. Φυσικά, έχουμε στόχο να περάσουμε. Όμως, ξέρουμε ότι παίζουμε με μεγάλες ομάδες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Ερυθρό Αστέρα. Προς το παρόν δεν ξέρουμε το πρόγραμμα ακόμα. Τα ματς με τον Ερυθρό Αστέρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Και εμείς και εκείνοι είμαστε τα αουτσάινερ. Οι παίκτες μας έχουν μεγάλη θέληση. Επίσης, είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να παίξει στο γήπεδό μας. Θα παλέψουμε απέναντι σε κάθε ομάδα. Έχουμε φιλοδοξίες».

Αναλυτικά οι όμιλοι του Champions League

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 

Παρί Σεν Ζερμέν

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπριζ

Γαλατάσαραϊ

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 

Μπάγερν Μονάχου

Τότεναμ

Ολυμπιακός

Ερυθρός Αστέρας

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Αταλάντα

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους

Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Λοκομοτίβ Μόσχας

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λίβερπουλ

Νάπολι

Ζάλτσμπουργκ

Γκενκ

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα

Ντόρτμουντ

Ίντερ

Σλάβια Πράγας

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ

Μπενφίκα

Λιόν

Λειψία

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι

Άγιαξ

Βαλένθια

Λιλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις