Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάσεις σχολών 2019: Ο Αλβανός, που μπήκε πρώτος στο Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ
ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις σχολών 2019: Ο Αλβανός, που μπήκε πρώτος στο Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Βάσεις σχολών 2019: Ο Ραχμάν Λούμι από τα Νέα Μουδανιά, έγραψε καθαρό 20άρι σε Φυσική και Μαθηματικά, 18.7 στη Χημεία και 14.5 στην Νεοελληνική Λογοτεχνία.

Βάσεις σχολών 2019: Η αγωνία τελείωσε για τους χιλιάδες υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς χθες οι βάσεις 2019 ανακοινώθηκαν και πολλοί ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν αντικρίζοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας το κατόρθωμά τους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ραχμάν Λούμι, ο οποίος εισήχθη πρώτος στο τμήμα πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ συγκεντρώνοντας συνολικά 18.640 μόρια.

Ο αλβανικής καταγωγής νεαρός, ζει μαζί με την οικογένειά του στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και όπως λέει ο ίδιος στόχος του είναι να παραμείνει και να εργαστεί στην Ελλάδα αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του, σε αντίθεση με τους περισσότερους νέους της χώρας που αναζητούν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό. Για την ιστορία, ο μαθητής από τα Νέα Μουδανιά στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 έγραψε καθαρό 20άρι σε Φυσική και Μαθηματικά, 18.7 στη Χημεία και 14.5 στην Νεοελληνική Λογοτεχνία.

Βάσεις σχολών 2019: Το μυστικό του νεαρού

Όπως ανέφερε ο Ραχμάν  μιλώντας στη τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, «ήταν μια δύσκολη χρονιά, που πρέπει να καταβάλεις αγώνα, αλλά στο τέλος ο κόπος ανταμείβεται». Την ίδια ώρα δηλώνει ανυπόμονος να ζήσει τη φοιτητική ζωή, η οποία κατά τον ίδιο αποτελεί «όνειρο για κάθε μαθητή».

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. Ωστόσο στο τέλος θα ήθελα να γυρίσω και να εργαστώ εδώ», σημειώνει χαρακτηριστικά και διερωτάται: «Όλος ο κόσμος στην Ελλάδα έρχεται, εμείς θα φύγουμε;». Όπως καταληκτικά συμπληρώνει ο Ραχμάν, ένα από τα μυστικά για την επιτυχία στις Πανελλαδικές είναι ο εκμηδενισμός του άγχους, όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο. «Η ψυχολογία είναι το 70% της επιτυχίας», τονίζει.

Βάσεις σχολών 2019: Οι αριστούχοι

Το πρωί της Τρίτης έγιναν γνωστές οι Βάσεις 2019, βάζοντας οριστικό τέλος στην αγωνία όσων συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ξεχωρίζουν οι πρώτοι των πρώτων, οι αριστούχοι μαθητές που κατάφεραν να περάσουν πρώτοι στην πιο περιζήτητη σχολή, την Ιατρική. Με 19.033 μόρια, ο Βασίλης Στριάγκας, απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, εισάγεται και μάλιστα δεύτερος στην πρώτη του επιλογή, την Ιατρική Θεσσαλονίκης. «Ήμουν αρκετά άνετος γιατί είχα υψηλή βαθμολογία και τώρα περιμένω πώς και πώς να αρχίσει για μένα η φοιτητική ζωή», είπε στην κάμερα του Open ο Βασίλης.

Με 19.753 μόρια και 19.720 αντίστοιχα, ο Γιάννης Ιατρού πέρασε πρώτος στην Ιατρική Αθηνών και η Σοφία Βασιλείου δεύτερη. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήξερα ότι τα έχω πάει καλά, αλλά μου ήρθε σαν αστροπελέκι σήμερα», είπε ο Γιάννης. Μάλιστα ο Γιάννης, δέχθηκε και ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εγώ ας πούμε διάβαζα 2 ώρες τη μέρα, αλλά χωρίς κινητό, χωρίς να σηκώνομαι. Η συμβουλή μου στα άλλα παιδιά είναι να βρίσκουν ένα πρόγραμμα που να τους ταιριάζει και να μην το αλλάζουν», λέει η Σοφία.

Δείτε ακόμη

Βάσεις 2019: Το τηλεφώνημα έκπληξη του Μητσοτάκη σε μαθητή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις