Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάσεις Πανελληνίων 2019: Τι λέει ο αριστούχος, που δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις Πανελληνίων 2019: Τι λέει ο αριστούχος, που δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μητσοτάκη

Βάσεις Πανελληνίων 2019: Την υψηλότερη βαθμολογία στις φετινές πανελλαδικές συγκέντρωσε ο Ιωάννης Ιατρού, που πέρασε στην Ιατρική Αθηνών με 19.753 μόρια.

Βάσεις Πανελληνίων 2019: Ο πανευτυχής Ιωάννης Ιατρού μπορεί να δηλώνει περήφανος φοιτητής, αφού τα 19.753 μόρια που έγραψε στις Πανελλήνιες 2019 του χάρισαν όχι μόνο μια θέση στην Ιατρική Αθηνών, αλλά και την πρωτιά. Ο «πρώτος των πρώτων» των φετινών εξετάσεων φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μυστικό της μεγάλης του επιτυχίας. Είχε και αυτός… πρόγραμμα. Όπως είπε ο Ιωάννης το διάβασμά του κυμαινόταν περίπου στις πέντε ώρες την ημέρα, ενώ σχετικά με τις βαθμολογίες του στις Πανελλήνιες τόνισε ότι έγραψε 20 μόνο σε ένα μάθημα και στα υπόλοιπα σχεδόν άριστα.

Ο Ιωάννης περιέγραψε τη στιγμή που χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο και στην γραμμή ήταν ο… Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που τον αιφνιδίασε ευχάριστα. «Τη στιγμή που ερχόμουν εδώ, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα. Κυριάκος Μητσοτάκης μου λέει. Έπαθα σοκ. «Αλήθεια;» του είπα». Όπως είπε στο Star, ο πρωθυπουργός του έδωσε συγχαρητήρια για την επίδοσή του. «Εγώ ήμουν σοκαρισμένος, δεν μπορούσα να πω πολλά».

Τέλος, ο Ιωάννης Ιατρού παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε τη συγκεκριμένη πρωτιά καθώς όπως είπε υπήρχαν στο σχολείο του και άλλοι συμμαθητές του που είχαν προσπαθήσει όσο ο ίδιος ή ακόμα περισσότερο.

Βάσεις Πανελληνίων 2019: Δείτε το απόσπασμα από το 08:30 μέχρι το 11:46

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων ρώτησε τον Ιωάννη πώς απέκτησε ενδιαφέρον για την Ιατρική, ζήτησε να μάθει τους στόχους του για το μέλλον και του ευχήθηκε «καλή αρχή» στη φοιτητική ζωή που ξεκινά για εκείνον σε λίγες ημέρες. Δεύτερη στην Ιατρική Αθηνών πέρασε η Σοφία Βασιλείου δεύτερη με 19.720 αντίστοιχα. 

Βάσεις Πανελληνίων 2019: Ο Ιωάννης και στο “Καλοκαίρι Μαζί”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις