Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιάννης Ντσούνος: Δύο κρίσιμα ραντεβού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Ντσούνος: Δύο κρίσιμα ραντεβού

Γιάννης Ντσούνος: Στις συναντήσεις, εκτός από την πρόθεση για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της χώρας μας, o Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει δύο ακόμη όπλα που θα χρησιμοποιήσει.

Γιάννης Ντσούνος: Βερολίνο καλεί Μητσοτάκη και Μητσοτάκης καλεί Βερολίνο, καθώς η συνάντηση την προσεχή Πέμπτη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, όπως και αυτή με τον Ολλανδό ομόλογό του στις 2 Σεπτεμβρίου στην Χάγη.

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντσούνος

Στις συναντήσεις αυτές, εκτός από την πρόθεση για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της χώρας μας, o Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει δύο ακόμη όπλα που θα χρησιμοποιήσει.

Το πρώτο, είναι το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που διευκολύνει έτι περαιτέρω τις επενδύσεις την χώρα μας και το δεύτερο είναι το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στα τέλη του επόμενου μήνα από το υπουργείο οικονομικών. Δημιουργία θέσεων εργασίας, προσέλκυση επενδύσεων, άμεση αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων και ταχύτερη αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων, αποτελούν μέρος της επιχειρηματολογίας του Έλληνα πρωθυπουργού.

Με εμβληματικό παράδειγμα το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης του Ελληνικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφέρει στις συναντήσεις του ότι με παρόμοιο τρόπο θα προχωρήσει το σύνολο του κυβερνητικού επενδυτικού προγράμματος.

Η στόχευση Μητσοτάκη είναι σαφής, καθώς από το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμάται ότι η παράλληλη υλοποίηση αναπτυξιακού σχεδίου και των μεταρρυθμίσεων θα ενισχύσει την θέση της χώρας μας και θα προετοιμάσει το έδαφος για την διεκδίκηση των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις