Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάσεις 2019: ΓΕΛ – ΕΠΑΛ, αποτελέσματα πανελληνίων – Τι λέει ο Στρατηγάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2019: ΓΕΛ – ΕΠΑΛ, αποτελέσματα πανελληνίων – Τι λέει ο Στρατηγάκης

Βάσεις 2019: Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2019 θα ανακοινωθούν σήμερα λίγο μετά τις 11:00 από το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Ο κ. Στράτος Στρατηγάκης, εκπαιδευτικός αναλυτής και σύμβουλος σταδιοδρομίας, δήλωσε χθες στο iefimerida ότι μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2019 περίπου 18.000 υποψήφιοι θα μείνουν «εκτός» πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα, κατά πολύ περισσότεροι πιθανώς να περάσουν σε σχολή που δεν ήταν της πρώτης επιλογής τους.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής σημείωσε για τις Βάσεις 2019 πως «πρέπει να πούμε στα παιδιά ότι δεν κρίνονται τα πάντα σήμερα. Έχω δει παιδιά που πανηγύριζαν την ημέρα ανακοίνωσης των Βάσεων γιατί μπήκαν στη σχολή που είχαν ως πρώτη επιλογή και ένα χρόνο μετά έφευγαν καθώς δεν τους ταίριαζε».

Βάσεις 2019: Εκτιμήσεις για τις δημοφιλείς σχολές

Βάσεις 2019:  Στρατηγάκης ,”χρειάζεται ένας απολογισμός για το τι πήγε στραβά

Με αφορμή την ανακοίνωση των Βάσεων 2019, ο κ. Στρατηγάκης επικαλέστηκε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως δυο υποψηφίους που γνώριζε και «μπήκαν στη νομική με 19.100 μόρια, γιατί όλοι τους έλεγαν ότι με τόσο υψηλή βαθμολογία πρέπει να πάνε εκεί. Τελικά έφυγαν, ουσιαστικά, κλαίγοντας. Η μια πήγε το επόμενο έτος στη ψυχολογία και η δεύτερη για φιλολογία».

Επιπλέον, ο Στράτος Στρατηγάκης τόνισε ότι «τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά για αυτούς που αύριο, μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2019, θα στεναχωριούνται, καθώς θα νιώθουν ότι πέρασαν σε μια σχολή τέταρτης και πέμπτης επιλογής. Εχουν τύχει περιπτώσεις που να πηγαίνουν “μουδιασμένοι” σε μια τέτοια σχολή και τελικά να βρίσκουν ότι είναι εξαιρετική και πως κακώς δεν την είχαν βάλει ψηλά στο μηχανογραφικό» επισήμανε.

O κ. Στρατηγάκης ανέφερε καταλήγοντας ότι δεν κρίνονται τα πάντα με τις Βάσεις 2019. «Δεν πρέπει να τρελαίνονται τα παιδιά. Θέλει ψυχραιμία. Αυτοί που δεν τα κατάφεραν θα πρέπει να κάνουν έναν απολογισμό για το τι πήγε στραβά. Γιατί κάτι πήγε στραβά. Δεν χάνονται τα πάντα από μία αποτυχία, αλλά μία αποτυχία πρέπει να είναι το έναυσμα για να κάνουμε κάτι διαφορετικά» είπε χαρακτηριστικά.

Βάσεις 2019: Δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως

Βάσεις 2019: Εκτιμήσεις Χρ. Κάτσικα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις