Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βενεζουέλα – Ελλάδα 51-74: Έλειπε ο Γιάννης, συνεχίστηκε το πάρτι (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βενεζουέλα – Ελλάδα 51-74: Έλειπε ο Γιάννης, συνεχίστηκε το πάρτι (vid)

Βενεζουέλα - Ελλάδα 51-74: Παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο λόγω ερεθισμού στο γόνατο, η Ελλάδα νίκησε εύκολα τη Βενεζουέλα 74-51 και κατέκτησε το τουρνουά «Atlas»

Βενεζουέλα – Ελλάδα 51-74: Στο τελευταίο παιχνίδι πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ της Κίνας η Ελλάδα νίκησε εύκολα τη Βενεζουέλα 74-51 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Atlas» στην πόλη Σουτσόου. Παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που προτιμήθηκε να προφυλαχθεί γιατί είχε έναν ερεθισμό στο γόνατο, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου συνέχισε με πατημένο το γκάζι απέναντι σε έναν σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο.

Οι διεθνείς μας έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και με κορυφαίο τον Νικ Καλάθη που είχε εξαιρετική παρουσία στην τρίτη περίοδο, έδειξαν να μην επηρεάζονται από την απουσία του «Greek Freak». Επιπλέον είχαν 10 στα 25 τρίποντα (40%) και είχαν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία και στα τέσσερα δεκάλεπτα. Το άλλο θετικό είναι ότι υπήρχε πλουραλισμός στην επίθεση και όλοι σκόραραν από λίγο. Μια χαρά τεστ πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο την Κυριακή (15:00) κόντρα στο Μαυροβούνιο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 25-36, 39-57, 51-74

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Ντούρο): Μιγιάρες, Ζαμορα 14 (4), Τσούριο 2, Μπέλχεμι 6, Ρουίζ, Γκιγιέντ 6 (2), Λιούις 3 (1), Πέρεζ 5 (1), Ασάνιο, Καρέρα 2, Κολμενάρες 11 (1).

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτοπουλος): Καλάθης 11 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Κόνιαρης 8 (2), Παπαπέτρου 6, Παπανικολάου 2, Πρίντεζης 2, Βασιλόπουλος 3 (1), Θ. Αντετοκούνμπο 5 (1), Μπουρούσης 12 (1), Παπαγιάννης 10.

Αντετοκούνμπο: «Έπρεπε να βρούμε χημεία»

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, τονίζοντας: «Το τουρνουά στην Κίνα ήταν σημαντικό, παίζοντας τρία ματς σε βοηθά να αποκτήσεις καλή χημεία. Τα υπόλοιπα παιδιά παίζουν μαζί εδώ και αρκετό καιρό, εγώ είχα να βρεθώ στην Εθνική δύο χρόνια και έπρεπε να βρούμε τη χημεία μας. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που παίζουν διαφορετικό στυλ μπάσκετ, που ήταν πολύ επιθετικές και σούταραν πολλά μακρινά σουτ. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια μας βοήθησαν να προετοιμαστούμε για το στόχο μας, τους αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Σκουρτόπουλος: «Έλειψε ο Γιάννης για το καλό της ομάδας»

Από την πλευρά του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: «Παίξαμε ένα ακόμη καλό φιλικό, προτιμήσαμε να ξεκουράσουμε τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο) και ξέρω πως απογοητεύσαμε τους φιλάθλους. Προέχει όμως το καλό της ομάδας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά, εστιάσαμε στην άμυνα και από εκεί βρήκαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Επίσης πήραμε σκορ από το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Κρατάμε τα θετικά στοιχεία και προετοιμαζόμαστε πλέον για το πρώτο ματς παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλες οι ομάδες έπαιξαν επιθετικά στο τουρνουά και ήταν πολύ καλά τεστ. Ελπίζω να βρεθεί ξανά στο μέλλον η Εθνική σε ένα τέτοιο τουρνουά στην Κίνα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις