Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γκρέτα Τούνμπεργκ ΣΥΡΙΖΑ: Το “όχι” της 16χρονης στην πρόσκληση στο Φεστιβάλ Σπούτνικ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκρέτα Τούνμπεργκ ΣΥΡΙΖΑ: Το “όχι” της 16χρονης στην πρόσκληση στο Φεστιβάλ Σπούτνικ

Γκρέτα Τούνμπεργκ ΣΥΡΙΖΑ: Αρνητική ήταν η απάντηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ στο αίτημα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην Αθήνα για το Φεστιβάλ Σπούτνικ, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 27-28-29 Σεπτεμβρίου.

Γκρέτα Τούνμπεργκ ΣΥΡΙΖΑ: Την Σουηδέζα ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ επιχείρησε να φέρει στην Ελλάδα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σπούτνικ που θα διεξαχθεί το τριήμερο 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό η νεαρή ακτιβίστρια απάντησε αρνητικά στην εν λόγω πρόσκληση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την ηγεσία της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Σουηδέζα που έχει γίνει διάσημη σε ολόκληρο τον πλανήτη, είπε μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν μπορεί να έρθει στη χώρα μας το διάστημα αυτό καθώς δεν ταξιδεύει με αεροπλάνα, αλλά και γιατί δεν της βγαίνουν οι χρόνοι. Τέλη του Σεπτέμβρη θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα λάβει μέρος σε συνέδρια και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για καταστροφή του κλίματος.

Δεν πτοείται η Νεολαία…!

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θα επιμείνει να δώσει έντονο οικολογικό κλίμα στο Φεστιβάλ της, οριστικοποιώντας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει στο Πάρκο Γουδί. Την Τρίτη, μάλιστα, οργανώνει συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας, διαμαρτυρόμενη μεταξύ άλλων και για τη στάση του Προέδρου της χώρας Μπολσονάρου στις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Παράλληλα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο κέντρο της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή.

Οι διεργασίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονες ενόψει του Φεστιβάλ Σπούτνικ που θα διεξαχθεί παρουσία του Αλέξη Τσίπρα με στόχο να πραγματοποιηθούν οι μέγιστες δυνατές συνεργασίες με χώρους προοδευτικούς, αριστερούς και οικολογικούς. Οι νεολαίοι θα έχουν ως κεντρικό θέμα στην εκδήλωσή τους την κλιματική αλλαγή και θα υπάρξει παράλληλη καμπάνια εγγραφής νέων μελών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Οι νέοι θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ένα project που επιμελείται ο Αλέξης Χαρίτσης. Την Παρασκευή στην Κουμουνδούρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για αυτό το θέμα και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ομάδας που θα εκμεταλλευτεί όλα τα εργαλεία που δίνει το διαδίκτυο, ώστε ένας παράλληλος διάλογος να αναπτυχθεί μέσω μια πλατφόρμας.

Στα τέλη του χρόνου, το αργότερο τον Δεκέμβριο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το Συνέδριο της νεολαίας του κόμματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις