Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακινητές μεταναστών: Τους “ψάρευαν” στην Κολιάτσου και τους έδιναν κλεμμένα έγγραφα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακινητές μεταναστών: Τους “ψάρευαν” στην Κολιάτσου και τους έδιναν κλεμμένα έγγραφα

Διακινητές μεταναστών: Οι δύο υπήκοοι Σουδάν, αναζητούσαν ιδιαίτερα στην Πλατεία Κολιάτσου αλλοδαπούς, οι οποίοι επιθυμούσαν να τα ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης.

Διακινητές μεταναστών: Δύο Σουδανοί, μέλη ευρύτερου κυκλώματος προώθησης παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη, έναντι αδράς αμοιβής, με κλεμμένα η πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν από την Αστυνομία, σε δύο επιχειρήσεις στα Πατήσια και στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο υπήκοοι Σουδάν, αναζητούσαν ιδιαίτερα στην Πλατεία Κολιάτσου αλλοδαπούς, οι οποίοι επιθυμούσαν να τα ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης. Με τους ενδιαφερόμενους έκλειναν συμφωνία για τη “διευκόλυνση” του αεροπορικού  ταξιδιού, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής, η οποία πολλές φορές, σημειώνει η Αστυνομία, έφθανε τα 6.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τους εφοδίαζαν με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένα ή πλαστογραφημένα), τους εξέδιδαν αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης στα αεροπλάνα, με τη χρήση των οποίων προσπαθούσαν να ταξιδεύσουν από τον Αερολιμένα Αθηνών. Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που έφθασαν στις υπηρεσίες  σχετικά με την δράση ατόμων στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη Χώρα μας προς άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες αεροπορικώς.

Μετά από παρακολούθηση, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δύο αλλοδαπούς, καθώς και τον τρόπο δράσης, που ακολουθούσαν.

Διαβατήρια, προξενικές θεωρήσεις, δελτία με αιτήσεις ασύλου

Μετά από έρευνες σε δύο  οικίες στα Πατήσια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

16 Διαβατήρια, διαφόρων Χωρών

20 Δελτία Ταυτότητας, διαφόρων Χωρών

17 Προξενικές θεωρήσεις  -3- Άδειες Διαμονής

3 Δελτία αιτήσαντος ασύλου

κάρτες επιβίβασης, αποδείξεις αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, ακτοπλοϊκό εισιτήριο, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων

πλήθος φωτογραφιών

6 κινητά τηλέφωνα

χρηματικό ποσό 215 ευρώ.

Κλαπέντα – απωσθέντα

Σημειώνεται ότι από τα ανωτέρω κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα δέκα οκτώ έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα. Με την τελευταία επισήμανση της Αστυνομίας, υποδηλώνεται ότι και οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες, ακολουθούσαν την πρακτική ανάλογων κυκλωμάτων με πλοκάμια σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κλέβουν διαβατήρια Ευρωπαίων πολιτών

Δηλαδή, μέλη ανάλογων εγκληματικών οργανώσεων καταφέρνουν να κλέψουν ταξιδιωτικά έγγραφα(ταυτότητες, διαβατήρια κλπ), που ανήκουν σε Ευρωπαίους πολίτες.

Με μακιγιάζ η αλλαγή κόμμωσης

Τα στέλνουν σε μέλη των κυκλωμάτων στην Ελλάδα και εδώ άλλοι, μελετούν τις φωτογραφίες των νόμιμων κατόχων και προσπαθούν είτε με μακιγιάζ είτε με την κατάλληλη κόμμωση να κάνουν τους αλλοδαπούς μετανάστες να προσομοιάζουν στις φωτογραφίες αυτών. που απώλεσαν τα έγγραφα.

Στους ελέγχους ρουτίνας δεν γίνεται αντιληπτό

Έτσι, στους ελέγχους ρουτίνας δεν γίνεται πάντα αντιληπτό το τι έχει συμβεί με την αλλαγή των φωτογραφιών και οι παράτυποι μετανάστες βρίσκονται σε ευρωπαϊκή χώρα με αποτέλεσμα όταν γίνεται αντιληπτό να κατηγορείται η Ελλάδα γι’ αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις