Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αίγιο τροχαίο: Ελεύθερος ο οδηγός – Σπαράζει καρδιές ο πατέρας του μωρού (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο τροχαίο: Ελεύθερος ο οδηγός – Σπαράζει καρδιές ο πατέρας του μωρού (vid)

Αίγιο τροχαίο: Οργή έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, η απόφαση εισαγγελέα από το ναυτοδικείο Πειραιά, να αφήσει ελεύθερο τον 28χρονο που φέρεται να σκότωσε και να εγκατέλειψε στο δρόμο μια 67χρονη γυναίκα και το εγγονάκι της.

Αίγιο τροχαίο: Σπαράζει καρδιές το ξέσπασμα της κόρης της άτυχης γυναίκας και θείας του μόλις ενός έτους Ιωάννη που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και εκσφενδόνισε γιαγιά και εγγόνι πολλά μέτρα μακριά, χτες το απόγευμα στο χωριό Καμάρες στο Αίγιο. Με πόνο καρδιάς αναφέρεται στην απόφαση του εισαγγελέα στο Ναυτοδικείο Πειραιά που άφησε ελεύθερο τον 28χρονο οδηγό. «Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Γιαννάκης μας και η μητέρα μου δεν έχουν ταφεί κι ο φονιάς είναι έξω. Που είναι η δικαιοσύνη; Δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ο πόνος μας είναι μεγάλος» λέει στο protothema.gr με η κόρη της άτυχης Ευαγγελίας.

Ο μικρός Ιωάννης και η γιαγιά του Ευαγγελία, όπως συνήθιζαν κάθε απόγευμα, πήγαιναν την καθιερωμένη απογευματινή τους βόλτα, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ…  Ο οδηγός, σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ο 28χρονος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Αίγιο τροχαίο: Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο
Αίγιο τροχαίο: Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού

Αίγιο τροχαίο: Προσπάθησε να φύγει μέσω θαλάσσης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη παρά μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πάντως μαρτυρίες από το Αίγιο κάνουν λόγο για απόπειρα του δράστη να εξαφανιστεί προσεγγίζοντας σκάφος που έχει στην ιδιοκτησία του και που βρισκόταν στην παραλία του Λόγγου, όπου και συνελήφθη.

Συγκλονισμένος ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ερινέου, Παναγιώτης Περλέγκας, δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πολύ καλός του φίλος έχασε μάνα και παιδί από τη μια στιγμή στην άλλη. Όπως ο ίδιος λέει στο protothema.gr, τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι του μικρού Ιωάννη και της άτυχης Ευαγγελίας: Βάφτισαν το αγοράκι τους και ένα μήνα μετά το είδαν να φεύγει από τη ζωή.

Αίγιο τροχαίο: Μαρτυρία – σοκ από το σημείο του τροχαίου

Αίγιο τροχαίο: ‘Οι άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές’

«Μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη στο χωριό μας. Ο πατέρας, που έχασε τη μάνα του και το παιδί του στο τραγικό δυστύχημα, είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι συντετριμμένος και αδυνατεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Οι άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι τους γιατί βάφτισαν το γιο τους, το μικρό τους Ιωάννη και αύριο ετοιμάζονται για κηδείες» λέει o κ. Περλέγκας Παναγιώτης.

«Όπως ενημερώθηκα κι εγώ γιατί δεν ήμουν μπροστά στο τραγικό περιστατικό, ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατευθυνόταν προς το Αίγιο και στην προσπάθειά του να περάσει κάποιο άλλο προπορευόμενο αυτοκίνητο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και χτύπησε τη γιαγιά με το μωρό που βρισκόταν μέσα στο καροτσάκι του. Η άτυχη Ευαγγελία, γιαγιά του μωρού, όπως κάθε απόγευμα, συνήθιζε να πηγαίνει το εγγονάκι της βόλτα. Δυστυχώς, όμως, ο ασυνείδητος οδηγός τους σκότωσε άδικα και τους δυο» πρόσθεσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Αίγιο τροχαίο: Οργή για την απόφαση εισαγγελέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις