Μαρέβα Μητσοτάκη: Η Μπριζίτ Μακρόν, είναι η νέα της φίλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η Μπριζίτ Μακρόν, είναι η νέα της φίλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μαρέβα Μητσοτάκη: Πρόσκληση στην Μπριζίτ Μακρόν να πάρει μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, απηύθυνε η Μαρέβα Μητσοτάκη.

25.08.2019 | 07:53

Μαρέβα Μητσοτάκη: Στην καλή σχέση που ανέπτυξαν η Μπριζίτ Μακρόν με τη Μαρέβα Μητσοτάκη κατά την παρουσία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων την Πέμπτη αναφέρεται η γαλλική έκδοση του περιοδικού Gala επιλέγοντας ως τίτλο «η καλή φίλη της Μπριζίτ Μακρόν με την οποία έχει πολλά κοινά». Το περιοδικό μεταφέρει πληροφορίες για τη συνάντηση των δύο πρώτων κυρίων σημειώνοντας ότι μίλησαν για τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Τα θέματα εκπαίδευσης τα οποία η Μπριζίτ Μακρόν έχει κάνει πρώτη της προτεραιότητας μετά την άφιξή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων αλλά και την αρχαία ελληνική γραμματεία.

Ήταν τόσο καλό το κλίμα μεταξύ των δύο γυναικών ώστε, σύμφωνα με το Gala,η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Για άλλη μια φορά η πρώην καθηγήτρια απέδειξε ότι ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι της πολιτικής και ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες του ρόλου της» σημειώνει για την πρώτη κυρία της Γαλλίας το περιοδικό.

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η καινούρια φίλη της Μπριζίτ Μακρόν

«Η Μαρέβα είναι μια καινούργια φίλη με την οποία έχουμε πάρα πολλά κοινά» λέει η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν. Όπως γράφει το περιοδικό Gala, οι δύο κυρίες «μίλησαν για λογοτεχνία, για την αρχαία ελληνική γραμματεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη οικειότητα μεταξύ τους η οποία αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες που έβγαλαν μετά το τέλος της συνάντησής τους».

Οι δύο κυρίες συνέκριναν τις εμπειρίες τους, πώς είναι να ζεις δίπλα σε πολύ ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες, όπως οι Μακρόν και Μητσοτάκης, οι οποίοι έχουν αντίστοιχα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε Γαλλία και Ελλάδα. Μίλησαν επίσης για την Παιδεία στην οποία, ως πρώην καθηγήτρια, η Μπριζίτ Μακρόν δίνει μεγάλη σημασία και το έχει θέσει ως προτεραιότητά της στις δραστηριότητές της δίπλα στον πρόεδρο της Γαλλίας. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το Πρωτόκολλο προέβλεπε να μείνουν μαζί για μισή ώρα, τελικά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και η Μπριζίτ Μακρόν έμειναν μαζί για δύο ολόκληρες ώρες.

Μαρέβα Μητσοτάκη και Μπριζίτ Μακρόν έκλεψαν τις εντυπώσεις

Μαρέβα Μητσοτάκη: To «μεγάλο ευχαριστώ» στη Μπριζίτ Μακρόν

Νωρίτερα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ανήρτησε μια κοινή της φωτογραφία με την Μπριζίτ Μακρόν προκειμένου να της εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες για την υποδοχή από την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στο προεδρικό μέγαρο της χώρας. Στην φωτογραφία από την επίσημη υποδοχή στο Μέγαρο των Ηλυσίων, οι δύο κυρίες είναι αγκαλιασμένες και χαμογελαστές.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, γράφοντας στα γαλλικά, αφού ανέφερε πως η ξενάγηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων ήταν «αξέχαστη και εμπνευσμένη στιγμή», προσκάλεσε την κυρία Μακρόν στην Αθήνα για να της ανταποδώσει το καλωσόρισμα. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ! Αγαπητή Μπριζίτ Μακρόν, το θερμό σας καλωσόρισμα, μας άγγιξε βαθιά. Το να ανακαλύψουμε το Elysée δίπλα σας ήταν μια αξέχαστη και εμπνευσμένη στιγμή! Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε πολύ σύντομα στη χώρα μας!», έγραψε η κυρία Μητσοτάκη.

Μαρέβα Μητσοτάκη: Πρόσκληση στη Μπριζίτ Μακρόν να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Πρόσκληση στην Μπριζίτ Μακρόν να πάρει μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, απηύθυνε η Μαρέβα Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη συνάντηση των δύο κυριών στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι.

Η κυρία Μητσοτάκη μάλιστα εξέφρασε την άποψη πως η Μπριζίτ Μακρόν θα μπορούσε να απευθύνει ομιλία από την Πνύκα, με θέμα την ελληνική επανάσταση και την γαλλική γραμματεία, δηλαδή το πώς Γάλλοι συγγραφείς ύμνησαν μέσα από τα έργα τους το ελληνικό πνεύμα.

Η Μπριζίτ Μακρόν φέρεται να αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Η συνάντηση των δύο κυριών στο Ελιζέ διήρκεσε για περισσότερες από δύο ώρες, ενώ οι δύο πρώτες κυρίες συζήτησαν για θέματα γύρω από την τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και το έργο των προηγούμενων Πρώτων Κυριών της Γαλλίας, το οποίο θέλει να συνεχίσει η Μπριζίτ Μακρόν, όπως υπογράμμισε η ίδια.

Η κυρία Μητσοτάκη προσέφερε ως δώρο στην κυρία Μακρόν κεραμικά ποτήρια από το Μουσείο Μπενάκη.

Μαρέβα Μητσοτάκη: Το ντύσιμο που δίχασε

Μάλιστα, τα σχόλια για το ντύσιμο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν και ιδιαίτερα κολακευτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως γιατί πάντα εντυπωσιάζει με τις άψογες εμφανίσεις της και το ιδιαίτερο στυλ της. Βέβαια, προς υπεράσπισή της έσπευσε ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, συγκρίνοντας την με την Αμαλία Μεγαπάνου και λέγοντας πως μετά από τόσες Πρώτες Κυρίες με στυλ κάτω του μετρίου, επιτέλους ήρθε η Μαρέβα Μητσοτάκη σαν «breath of fresh air».

Μαρέβα Μητσοτάκη: Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Ζούλια

«η @marevagrabowskimitsotaki είναι η πρώτη…. πρώτη κυρία που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για το ανεπιτήδευτο ,cool ,φρέσκο και εντελώς προσωπικό στυλ της μετά την Αμαλία Μεγαπάνου που ίσως ήταν και η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να επισκιάσει την Τζακυ Κένεντυ όταν φωτογραφήθηκαν μαζί στην επίσκεψη των Κένεντυ στην Ελλάδα όπου η Αμαλία φορούσε το συγκεκριμένο φόρεμα του Jean Desses και η Τζακυ ήταν ντυμένη από τον Oleg Cassini.
Μετα την Αμαλία το χάος θα έλεγε κανείς …

Όλες οι πρώτες Κυριες μετά απ αυτήν ήταν κάτω του μετρίου όσον αφορά την προσωπική άποψη και κυρίως το προσωπικό στυλ…
κατι που δεν αλλάζει ακομη και με 1000 στυλιστες και συμβουλους …γιατι το στυλ οπως όλοι γνωρίζουμε ούτε αγοράζεται ούτε το σπουδάζει καποιος …
το εχεις η δεν το εχεις …

Αυτες οι δυο πρωτες κυριες το έχουν και παρακαλώ μην αρχίσετε τις συγκρισεις γιατί αυτος δεν είναι ο λογος του ποστ…
Εχουμε δει πολλά…μέσα στα σχεδόν 60 χρονια από την Μεγαπάνου και μετά…μέχρι που εμφανίστηκε η Μαρεβα σαν breath of fresh air στο προεδρικό…and that’s her big credit…

Εννοείται ότι τα γράφω όλα αυτά γιατί πέσατε σαν κοράκια για την εμφάνιση της Μαρεβας στην Γαλλία …αισθάνθηκα ότι έπρεπε να εξηγήσω κάποια πράγματα όπως μόνο εγώ μπορώ και οποίος καταλαβε καταλαβε… η Μαρεβα έχει στυλ και άποψη τελεια και παυλα …και όχι μόνον…αλλά σήμερα για αυτό μιλαμε εδώ…
και αυτο είναι πολύ πιο σημαντικό από μια πετυχημένη η οχι εμφάνιση….
#αυταταολιγα#very2020firstlady

Δείτε ακόμη: 

Μαρέβα Μητσοτάκη: Μια Πρώτη Κυρία με μοναδικό στυλ

Exit mobile version