Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά Νομική Αθηνών: Διακίνηση “λευκού θανάτου” έξω από το Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Νομική Αθηνών: Διακίνηση “λευκού θανάτου” έξω από το Πανεπιστήμιο

Επέμβαση της Αστυνομίας έξω από τη Νομική Αθηνών, κατέληξε στην επεισοδιακή σύλληψη 25χρονου εμπόρου ναρκωτικών.

Ναρκωτικά Νομική Αθηνών: Ένας 25χρονος Νιγηριανός, που είχε στήσει σκηνικό διακίνησης “λευκού θανάτου” έξω από το κτήριο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όχι μόνο προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας στους δρόμους της Αθήνας, όταν ήρθε αντιμέτωπος με την Αστυνομία, αλλά και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές τους αστυνομικούς, πριν τον ακινητοποιήσουν και του περάσουν χειροπέδες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέβη στην οδό Μασαλίας, έξω από τη Νομική, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Ναρκωτικών του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας, πλησίασαν οργανωμένα για να δώσουν τέλος στο εμπόριο της ηρωίνης από έναν κεντρικό διακινητή, όπως ήταν ο 25χρονος Νιγηριανός.

Ο 25χρονος που είχε στήσει την “επιχείρηση” με οργάνωση μαφίας, χρησιμοποιώντας έναν άλλο αλλοδαπό συνεργάτη του στην πώληση των ναρκωτικών σε εξαρτημένους, έχοντας κρατήσει για τον εαυτό του μόνο τον ρόλο του εισπράκτορα των χρημάτων, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς εξωτερικά της Νομικής Σχολής, να εισπράττει τα χρηματικά ποσά, από τις πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών σε τοξικοεξαρτημένα άτομα. Οι δράστες, όταν είδαν τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας κοντά τους και κατάλαβαν ότι ήρθε η ώρα της σύλληψης, τράπηκαν σε φυγή.

Άρχισε καταδίωξη

Καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς στους γύρω από τη Νομική δρόμους και επετεύχθη η ακινητοποίηση του 25χρονου, ο οποίος, όπως αναφέρει η Αστυνομία,  αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας τους αστυνομικούς με λακτίσματα. Στην κατοχή του βρέθηκαν 53 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 7,2 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 540,5 ευρώ.

Ψάχνουν τον συνεργό διακινητή

Ο συλληφθείς Νιγηριανός με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το  Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση. Παράλληλα αναζητείται σε περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, ο συνεργός του, ο οποίος πρόλαβε να διαφύγει.

Έξω από τη Νομική αγοράζουν τον… θάνατο

Στην προσπάθεια της Αστυνομίας, που έχει γίνει έντονη τον τελευταίο καιρό να δώσει τέλος στις εικόνες εξαθλίωσης των εξαρτημένων έξω από τη Νομική Σχολή όπου αγοράζουν τον θάνατο και κάνουν αμέσως χρήση, έχουν δρομολογηθεί ειδικές δράσεις.

Η ειδική δράση της 11ης Αυγούστου

Μία από αυτές ξεδιπλώθηκε και στις 11 Αυγούστου, γύρω από τη Νομική Σχολή, το Πνευματικό Κέντρο και τη Βαρβάκειο Αγορά, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.

Η δράση  αυτή, όπως είχε γίνει γνωστό, εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και την αποτροπή δημιουργίας εστιών συγκέντρωσης τοξικοεξαρτημένων ατόμων, σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Φωτο από ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις