Αμαζόνιος φωτιά: Ο Τσίπρας εμφανίστηκε και κατηγορεί τον Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμαζόνιος φωτιά: Ο Τσίπρας εμφανίστηκε και κατηγορεί τον Μητσοτάκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αμαζόνιος φωτιά: Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

24.08.2019 | 15:53

Αμαζόνιος φωτιά: «Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν, όχι κάποια μακρινή γειτονιά του πλανήτη, αλλά το κοινό μας σπίτι. Τη γη». Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον εν ονόματι της ιδιοτέλειας και του κέρδους, οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις για την ίδια μας τη ζωή», επισημαίνει. «Η αδιαφορία απέναντι σ’ αυτή την απειλή, είναι αδιαφορία απέναντι στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας. Και οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα, εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας».

Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει τον πρωθυπουργό. «Ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι.Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ – Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρο αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις».

Τσίπρας: Συναντήθηκε με την ηγεσία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με την γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας και οι νεολαίοι αποφάσισαν την συμπόρευση κόμματος και νεολαίας, εν όψει της διαδικασίας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε η πραγματοποίηση του φετινού Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, που θα συνοδευτεί με καμπάνια εγγραφής νέων μελών, με σκοπό την εμβάθυνση των σχέσεων της Νεολαίας με τον κόσμο της νέας γενιάς.

Exit mobile version