Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήκτες με ιμάντες: “Κασκαντέρ” σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια και ξάφριζαν σπίτια
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες με ιμάντες: “Κασκαντέρ” σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια και ξάφριζαν σπίτια

Διαρρήκτες με ιμάντες: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στη Βουλιαγμένη, δύο αλλοδαποί, την στιγμή που επιχειρούσαν να εισέλθουν σε οικία.

Διαρρήκτες με ιμάντες: Διαρρήκτες… εναερίτες (!), με ιμάντα πρόσδεσης, εντόπιζαν στα Νότια Προάστια διαμερίσματα και μονοκατοικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν επί ημέρες σε διακοπές και με αναρρίχηση, έφθαναν στις μπαλκονόπορτες και έμπαιναν μέσα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ οι αστυνομικοί σε όλη την ακτογραμμή της Νότιας Αττικής τους έψαχναν, τους είδαν κάτοικοι της Βουλιαγμένης, την ώρα που σχεδόν αιωρούνταν στο κενό, δεμένοι με τον ιμάντα για να φθάσουν σε διαμέρισμα του οποίου οι ιδιοκτήτες έκαναν τις διακοπές τους. Ενημέρωσαν την Άμεση Δράση και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, έφθασαν πολύ γρήγορα στην πολυκατοικία και συνέλαβαν τους δύο Γεωργιανούς, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσαν να εισβάλουν σε διαμέρισμα.

Όπως προέκυψε, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, “οι ανωτέρω, λίγη ώρα νωρίτερα, με τη χρήση ιμάντα πρόσδεσης, είχαν αναρριχηθεί στο μπαλκόνι της οικίας και είχαν διαρρήξει την μπαλκονόπορτα, πλην όμως οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικους και από τους άμεσα προστρέξαντες αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν”. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ο ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, ένας φακός και  ένα κινητό τηλέφωνο.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων

Όπως προέκυψε από την έρευνα, που ανέλαβε εν συνεχεία η Ασφάλεια, οι δράστες, “κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, εντόπιζαν οικίες στα νότια προάστια και αναρριχόμενοι στα μπαλκόνια με τη χρήση ιμάντων, προέβαιναν σε διαρρήξεις οικιών, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας”, προσθέτει ακόμη η Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις  περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, καθώς και δύο  απόπειρες στις περιοχές Βούλας, Βουλιαγμένης και Αργυρούπολης.

Η επιβεβαίωση της Alphafreepress

Η εξάρθρωση και αυτής της συμμορίας, επιβεβαιώνει πλήρως πρόσφατο  αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τηςAlphafreepress, που έφερνε στο φως στοιχεία για τη δράση συμμοριών διαρρηκτών “με άρωμα καλοκαιριού”. Ομάδων, δηλαδή, που όπως προέκυπτε μετά την εξάρθρωσή τους από το χρόνο σύστασής τους, είχαν ξεκινήσει αρχές Ιουνίου, όταν και άρχιζαν σιγά σιγά οι πρώτες άδειες των ενοίκων.

Σε χρονικό διάστημα μόλις δέκα ημερών είχαν εξαρθρωθεί τρεις σπείρες που δρούσαν σε Νότια Προάστια οι δύο πρώτες και στο Χαλάνδρι η τρίτη.

“Ως προς τον τρόπο δράσης τους”, ανέφερε και τότε η Αστυνομία “κατά τις βραδινές άλλα και πρώτες πρωινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων των διαμερισμάτων, εισέρχονταν σε αυτά χωρίς ίχνη παραβίασης και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις