Υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης Λαγονήσι: Φωτιά σε σπίτι, αποκάλυψε εργαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ

Υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης Λαγονήσι: Φωτιά σε σπίτι, αποκάλυψε εργαστήριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης Λαγονήσι: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό τη περαιτέρω διακίνηση.

20.08.2019 | 09:57

Υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης Λαγονήσι: Μια πυρκαγιά, που ξέσπασε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Λαγονησίου, έφερε στο φως υπόθεση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης και να κατασχεθούν τα δενδρύλλια που… γλίτωσαν από τις φλόγες!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όλα ξεκίνησαν όταν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τηλεφώνημα για πυρκαγιά, που απειλούσε με παρανάλωμα μονοκατοικία στο Λαγονήσι. Οι πυροσβέστες, έφθασαν επί τόπου και άρχισαν το έργο της κατάσβεσης. Αστυνομικοί, που παρίσταντο στο σημείο για τα μέτρα ασφαλείας των υπολοίπων, αντελήφθησαν ότι στο εσωτερικό της μονοκατοικίας είχε εγκατασταθεί ολόκληρο εργαστήριο- φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης!

Ενώ οι πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά, ξεκινώντας την προανάκριση για τα αίτια την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλυβίων, ως προς το σκέλος της υδροπονικής καλλιέργειας, η οποία γίνεται σε κλειστούς χώρους με λαμπτήρες και άλλα σύνεργα. Κλήθηκε επί τόπου δικαστικός λειτουργός και παρουσία του  βρέθηκε και κατασχέθηκε  ο πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας κάνναβης, αποτελούμενος, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία,  από λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σύστημα εξαερισμού και θερμόμετρα! Επίσης,  κατασχέθηκαν έντεκα δενδρύλλια κάνναβης και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 693 γραμμάριων.

Το ανδρόγυνο του “λευκού θανάτου”

Επίσης, με μπλόκο που έστησαν αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Μαλγάρων, συνελήφθη ένα ανδρόγυνο, το οποίο κατηγορείται για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων “λευκού θανάτου” στη συμπρωτεύουσα και στην Αθήνα.

Κρυμμένα στο αμάξωμα

Σε έρευνα που έγινε στο αμάξωμα του οχήματος και σε διάφορα σημεία απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους πέντε κιλών και 581 γραμμαρίων.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συλληφθέντες είναι ένας 31χρονος και η 29χρονη σύζυγός του, οι οποίοι, τονίζεται ότι εντοπίστηκαν “στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας για τη διακρίβωση της δραστηριότητας μιας πολύ καλά οργανωμένης και δομημένης εγκληματικής συμμορίας, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη”.

Τα κινητά οδηγούν σε συνεργούς

Κατασχέθηκαν επίσης, στη διάρκεια του ελέγχου, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Exit mobile version