Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Χαϊδάρι: Νέα μάχη με τις φλόγες δίνουν 44 πυροσβέστες
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Φωτιά Χαϊδάρι: Νέα μάχη με τις φλόγες δίνουν 44 πυροσβέστες

Φωτιά Χαϊδάρι: Φωτιά ξέσπασε πίσω από το γήπεδο της ομώνυμης ομάδας, τεράστια η κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Φωτιά Χαϊδάρι: Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο Χαϊδάρι Αττικής, μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, κοντά στο γήπεδο του Χαϊδαρίου. Γύρω στη μία το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό μέσω της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον του γηπέδου Χαϊδαρίου, στο Χαϊδάρι Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άντρες της πυροσβεστικής. Αρχικά έφτασαν στο σημείο 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα & 1 Ε/Π.

Ωστόσο, σύντομα αναγκάστηκαν να ζητήσουν ενισχύσεις και έτσι αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν συνολικά 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 13 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα από το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες.

Φωτιά Χαϊδάρι: Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους

Σύμφωνα με τις πηγές, η φωτιά ξέσπασε πίσω από το γήπεδο της ομώνυμης ομάδας. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι φλόγες μπήκαν σε μικρή έκταση στο στρατόπεδο, κοντά σε σημείο όπου βρίσκεται αποθήκη πλαστικού. Η προκαταρκτική εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι ότι δεν απειλούνται άμεσα κατοικίες. Λόγω της φωτιάς αλλά και των χωματουργικών μηχανημάτων που έσπευσαν, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους και συγκεκριμένα οι οδοί Ηρώων Πολυτεχνείου από Παπανδρέου και Κωστή Παλαμά από Σωκράτους. Επίσης, πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας σε κάθετες οδούς που οδηγούν σε αυτές.

Εικόνες από την πυρκαγιά

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη

Το χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για την Τετάρτη 21.08.19, έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Σκύρο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα & Ηλεία. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1163758631617253377

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις