Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Κάζης: Πέθανε νέος και πικραμένος – Παρακαλούσε μέχρι το τέλος
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κάζης: Πέθανε νέος και πικραμένος – Παρακαλούσε μέχρι το τέλος

Δημήτρης Κάζης: Ο δραστήριος διεθνολόγος με τη βοήθεια των γιατρών του έψαχνε για συμβατό δότη και τον Ιούλιο έγραψε μια επιστολή που συγκλονίζει.

Δημήτρης Κάζης: Μετά από μεγάλο αγώνα, έχασε πριν λίγες μέρες τη μάχη με τη ζωή μόλις στα 42 του χρόνια, ο διεθνολόγος Δημήτρης Κάζης. O επιστήμονας από τη Θεσσαλονίκη, αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρό πρόβλημα στο ήπαρ και έψαχνε μαζί με την οικογένειά του συμβατό δότη ήπατος προκειμένου να μεταμοσχευθεί αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ. Το ανατριχιαστικό είναι πως ο δότης βρέθηκε, αλλά η γραφειοκρατία καθυστέρησε πολύ τα πράγματα… Ο Δημήτρης πέθανε και η κηδεία του έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Κάζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν διεθνολόγος και ίδρυσε το Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη.Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη.

Δημήτρης Κάζης: Η ανάρτησή του

Ο δραστήριος διεθνολόγος, τον Ιούλιο έγραψε μια επιστολή που συγκλονίζει:

«Παιδιά γειά σας, δυστυχώς φεύγω και φεύγω πικραμένος. Ζήτησα την βοήθεια σας και δεν ανταποκριθήκατε, κανείς δεν νοιάστηκε ούτε καν μου τηλεφώνησε, ούτε ζήτησε να πάρει πληροφορίες από τους γιατρούς.

Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη απόφαση και ότι εκ πρώτης φοβίζει αλλά όταν φτάνεις στο τελικό σημείο που έχεις να ζυγίζεις την ζωή ενός ανθρώπου-φίλου με μία ταλαιπωρία δύο εβδομάδων το πολύ η ζυγαριά νόμιζα πως εύκολα θα έγερνε…

Καταρχήν οποίος ερχόταν εδώ θα έλυνε τις απορίες του διότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τους διάφορους αφηρημένους οδηγούς του Ίντερνετ.

Ο γιατρός είναι μοναδικός στον κόσμο και κορυφή καθώς εδώ και 4,5 χρόνια(2500 μεταμοσχεύσεις) δεν έχει καμία αποτυχία-απώλεια.

Επίσης μετά την άφιξη του από εδώ κανείς δεν είναι ακόμη υποψήφιος δότης. Αυτό το αποφασίζουν οι γιατροί αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.

Σας φιλώ και περιμένω έστω την τελευταία στιγμή την ανταπόκριση σας.

Το email μου είναι…

Δώστε μου την ευκαιρία να ζήσω. Δημήτρης”

Δημήτρης Κάζης: Τελικά, δότης βρέθηκε

Ένα σχόλιο που έστειλε η αδερφή του Κατερίνα Κάζη στη Lifo, συγκινεί ακόμα περισσότερο. «Δότης τελικά βρέθηκε αλλά δυστυχώς η επέμβαση δεν έγινε ποτέ. Η διαδικασία μπλόκαρε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και ο Δημήτρης κατέληξε εν τέλει σε ιδ.κλινική της Θεσσαλονίκης.»

Και το ποστ της αδερφής του, όταν ο Δημήτρης ζούσε ακόμη:

Στην Ελλάδα η ιδέα του να γίνει κάποιος ζώντας δότης οργάνου είναι ανύπαρκτη. Δυστυχώς το διαπιστώνω και στην πράξη.

Επειδή όμως δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή και επειδή “Η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι, κάποια στιγμή της ζωής μας, ένα μόσχευμα είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον”, σας παροτρύνω να αφιερώσετε λίγα λεπτά να ενημερωθείτε σχετικά από τον κατάλληλο φορέα, να λύσετε τυχόν απορίες και γιατί όχι, να κάνετε και αίτηση για δωρητής οργάνων & ιστών.

Από έναν δότη μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων! (κ πολλοί περισσότεροι από ιστούς, δέρμα κτλ).

Η διαδικασία γίνεται και ηλεκτρονικά, με ταυτοποίηση μέσω taxisnet και είναι εξαιρετικά απλή. www.eom.gr

Ελπίζω να μην περιοριστείτε απλά σε ένα like.

Είναι ένα δώρο ζωής που δυστυχώς (συνήθως) το εκτιμας μονό όταν σου χτυπήσει την πόρτα. Ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι να ανοίξουν πολλές τέτοιες πόρτες..

Με βαθιά εκτίμηση προς όλους σας

Δημήτρης Κάζης: Πλήθος κόσμου στην κηδεία

Σε κλίμα συγκίνησης και σε έναν κατάμεστο Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλαμαριά τελέστηκε πριν λίγες ημέρες η εξόδιος ακολουθία για τον επιστήμονα διεθνολόγο για τον άνθρωπο που συγκίνησε πολύ κόσμο με τον αγώνα που έδωσε με την επάρατη νόσο. Εκτός των συγγενών και των φίλων παρόντες ήταν και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συνεργάτης του εκλιπόντα, Σταύρος Καλαφάτης, καθώς και ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το πλήθος συνόδευσε τον Δημήτρη Κάζη και στην τελευταία του κατοικία στα Κοιμητήρια Θέρμης.

Το αντίο των “Εντάξει”

Με ανακοίνωσή τους οι “Εντάξει” αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Κάζη, τονίζοντας ότι “παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε να επιδείξει ερευνητικό έργο, ενώ έχει συγγράψει επιστημονικά κείμενα που έχουν αναφερθεί σε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Αρθρογραφούσε σε μπλογκς και εφημερίδες.

Ήταν Διοικητικός Υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας όπου είχε απασχοληθεί σε καίρια τμήματα υψηλών απαιτήσεων.

Μια από τις σημαντικές πρωτοβουλίες του ήταν η ίδρυση του Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής Θεσσαλονίκης, ενός δραστήριου ερευνητικού κέντρου που κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς για την ελληνική διεθνολογική κοινότητα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με τα Social Media και τα νέα κοινωνικά μέσα, την επιχειρηματικότητα του Διαδικτύου, ενώ είχε βοηθήσει αφιλοκερδώς κοινωφελείς οργανισμούς και επιχειρήσεις στη διαδικτυακή τους παρουσία. Είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα και ενασχόληση με τα κοινά, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ΑμεΑ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις