Φωτιά Υμηττός: “Ακούστηκε έκρηξη και φούντωσε η φωτιά” – Ελικόπτερα του στρατού στο σημείο

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Υμηττός: “Ακούστηκε έκρηξη και φούντωσε η φωτιά” – Ελικόπτερα του στρατού στο σημείο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιά Υμηττός: Φωτιά έχει ξεσπάσει τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.08.2019) στην Παιανία σε δασική έκταση στους πρόποδες του Υμηττού.

12.08.2019 | 08:20

Φωτιά Υμηττός: Για έκρηξη στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στον Υμηττό έκανε λόγο ένας κάτοικος της περιοχής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι στις 3:15 περίπου ακούστηκε μία έκρηξη από τη χαράδρα, όπου βρίσκονται σκουπίδια, ακούστηκε μία έκρηξη και στη συνέχεια ξέσπασε η φωτιά. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως με τον αέρα και τα μποφόρ που επικρατούσαν εκείνη την ώρα η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Παράλληλα ανέφερε ο ίδιος πως σε επικοινωνία που είχε με άλλους κατοίκους της περιοχής έγινε γνωστό πως 5 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις που επιχειρούν.

Φωτιά Υμηττός: Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις κεραίες

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στην οδό Σερρών έφτασε πλέον στην κορυφογραμμή του βουνού κοντά στην Καισαριανή. Η πυροσβεστική δίνει πραγματική μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στο δάσος της Καισαριανής. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και δύο ελικόπτερα του ελληνικού στρατού.

Από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε αναφέρθηκαν ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός και αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή άμεσα, καθώς η πυρκαγιά έχει ανέβει στο βουνό. Λίγο πριν από τις 06:00 το πρωί, περιπολικά της αστυνομίας πέρασαν από την περιοχή, καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφεριάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου «κάηκαν και δυο σπίτια, αλλά δεν κινδύνεψε κανείς. Το ένα έχει καεί ολοσχερώς, αλλά δεν ήταν κάποιος μέσα.

Αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο μην ανέβει ακόμα για λόγους ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή ελέγχεται η κατάσταση. Το ευτύχημα είναι ότι έχει πέσει πολύ ο αέρας» σημείωσε ο κ. Φιλίππου.

Φωτιά Υμηττός: Άνοιξε η Κατεχάκη

Από τις 07:20 δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η λεωφόρος Κατεχάκη αλλά και το τμήμα της Αττικής Οδού προς την Καισαριανή. Είχαν κλείσει από τα ξημερώματα εξαιτίας της φωτιάς στον Υμηττό. Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Κατεχάκη – Αλίμου αλλά και η Αττικής Οδός προς την Καισαριανή είχαν κλείσει από πολύ νωρίς το πρωί καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Υμηττό.

Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Φωτιά Υμηττός: Μάχη να μην φτάσει στο δάσος της Καισαριανής

Η φωτιά ξεκίνησε από τους πρόποδες του Υμηττού, στην Παιανία και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε γρήγορα και πλέον έχει φτάσει στην κορυφή του βουνού. Ο φόβος των πυροσβεστών είναι να μην περάσει η πυρκαγιά στην άλλη πλευρά του βουνού, προς Καισαριανή, Καρέα και Ηλιούπολη. Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Β. Βαρδακογιάννης, η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη. Λίγα λεπτά στις 06:00 ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα.

Φωτιά Υμηττός: Στο μέτωπο ο Νίκος Χαρδαλιάς

Από την πρώτη στιγμή, στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και παράλληλα στο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταβεί ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο ελικόπτερο της πυροσβεστικής από το οποίο γίνεται η επίβλεψη της επιχείρησης επιβιβάστηκαν νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι συντονίζουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της φωτιάς.

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

Exit mobile version