Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκάς σελίδα: Μπλόκαραν τον λογαριασμό του σκιτσογράφου, τι απαντά ο ίδιος
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκάς σελίδα: Μπλόκαραν τον λογαριασμό του σκιτσογράφου, τι απαντά ο ίδιος

Αρκάς σελίδα: "Μπλόκο» για μια εβδομάδα έβαλε το Facebook στη σελίδα του Αρκά μετά από απανωτές αναφορές χρηστών.

Αρκάς σελίδα: Το Facebook μπλοκάρισε την επίσημη σελίδα του Αρκά, μετά τις πολλές αναφορές χρηστών οι οποίοι ενοχλήθηκαν μεταξύ άλλων, από συγκεκριμένη ανάρτησή του. Πέρασε ένας μήνας για να ενεργοποιήσει τελικά το FB το μπλοκάρισμα της σελίδας του Αρκά για το προσεχές 7ήμερο. Για όλες αυτές τις ημέρες στη σελίδα δεν θα υπάρχει δυνατότητα δημοσιεύσεων. «Κάποιοι προσπαθώντας να δώσουν νόημα στη μίζερη ύπαρξή τους, κάνουν συνεχώς αναφορές για να ρίξουν τη σελίδα του Αρκά στο facebook. Ήδη κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τις δημοσιεύσεις για μια εβδομάδα. Διαδώστε το» σχολίασε την απόφαση του Facebook ο Αρκάς.

Αρκετές αναρτήσεις είχαν ενοχλήσει κατά καιρούς χρήστες του Facebook και αναγνώστες, ειδικά από ένα χρονικό διάστημα και μετά, όταν ο γνωστός και δημοφιλής σκιτσογράφος σχολίαζε τα πολιτικά τεκταινόμενα. Μία όμως προκάλεσε πραγματική οργή, εκείνη που αφορούσε στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς θεωρήθηκε ότι «ξεπλένει» τους δράστες. Κάποιοι υποστήριξαν με ζήλο πως η φράση «Όταν μου έσπασαν το μαγαζί με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα» “ξεπλένει” τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου, ισχυριζόμενοι ότι για αυτούς μιλάει. Και ξεκίνησε ο γνωστός πόλεμος στα σόσιαλ μίντια, με χιλιάδες καταγγελτικά και προσβλητικά σχόλια κάτω από το ποστ στην επίσημη σελίδα του σκιτσογράφου και στα φιλοκυβερνητικά μέσα.

Για το συγκεκριμένο σκίτσο, θέση είχε πάρει ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος

“Ο Αρκάς έχει το χιούμορ του, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του και να κρίνεται για αυτή, σε μερικούς δεν αρέσει η γνώμη του Αρκά. Πάντα αυτά πίστευε, αυτά έλεγε πάντα. Εγώ είμαι αριστερός εκείνος έχει άλλες απόψεις. Δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς ότι άλλαξε.

Φαίνεται πως τελευταία ερεθίστηκε από την πολιτική. Είναι ένας σκιτσογράφος ο οποίος παλαιότερα δεν ασχολείτο με την πολιτική, τώρα αποφάσισε να ασχοληθεί. Αυτό που μπορεί ενδεχομένως να του καταλογίσει κανείς είναι ότι προσέγγισε την πολιτική με υπεροψία. Παλαιότερα έλεγε πως δεν ασχολείται με την πολιτική και αυτό το θεωρούσε κάτι το ωραίο. Αντιθέτως, όλοι πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική και να διατυπώνουν τη γνώμη τους”.

Αρκάς: Ο άγνωστος σκιτσογράφος

Ο Αρκάς ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχουν εμφανιστεί, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει αναφερθεί και το Άρης Καστρινός (απ’ όπου και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις