Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελαφόνησος: Η φωτιά “έδιωξε” τους τουρίστες – Τεράστια οικολογική καταστροφή
ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Ελαφόνησος: Η φωτιά “έδιωξε” τους τουρίστες – Τεράστια οικολογική καταστροφή

Ελαφόνησος: Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά και οι τουρίστες αποχωρούν.

Ελαφόνησος: “Τρέχοντας” εγκαταλείπουν οι τουρίστες την Ελαφόνησο, εξαιτίας της φωτιάς που καίει από το πρωί του Σαββάτου. Μετά την αναζωπύρωση το πρωί της Κυριακής, εκκενώθηκαν ξανά σπίτια και καταλύματα στον οικισμό Παναγιά και την περιοχή του Σίμου, όπως και το κάμπινγκ της Ελαφονήσου. Ευτυχώς, από τη διαδικασία δεν καταγράφηκε εγκλωβισμός ή τραυματισμός, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Όμως, πολλοί τουρίστες είναι ήδη στο λιμάνι και περιμένουν να φύγουν από το νησί. Εξάλλου, πολλοί είχαν σπεύσει να αποχωρήσουν από την Ελαφόνησο και χθες. Πέρα από τον φόβο για τη φωτιά, η κατάσταση στην Ελαφόνησο είναι αποπνικτική εξαιτίας του πυκνού καπνού. «Η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζανετέα μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ελαφόνησος: Συναγερμός το πρωί της Κυριακής

Η φωτιά που ξέσπασε στην Ελαφόνησο το Σάββατο αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί, αναγκάζοντας τις Αρχές να δώσουν εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ και του οικισμού Παναγιάς.

«Προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή. Έχει εκκενωθεί εδώ και δυο ώρες το κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου γιατί είχε πολύ κόσμο και επίσης έχει εκκενωθεί η περιοχή Παναγιά για προληπτικούς λόγους.

Συντονισμένα όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κάνουν κατάσβεση της φωτιάς και στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις του στρατού. Οι άνεμοι είναι δυνατοί αυτή τη στιγμή αλλά μέλημά μας είναι να μην κινδυνέψει κανείς και για το λόγο αυτό έχουμε εκκενώσει τις περιοχές Σίμος και Παναγία» λέει στο protothema.gr η δήμαρχος Έφη Ρουμάνη.

Ελαφόνησος: Στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν δέκα αεροσκάφη και ελικόπτερα και 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα.Ένας από τους τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές στην Ελαφόνησο δημοσίευσε φωτογραφία από την εν εξελίξει φωτιά.

Στην Ελαφόνησο μετέβη και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ για να συντονίσει από κοντά τις ενέργειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ελαφόνησος: Δύο τα μέτωπα

Σύμφωνα με το www.flynews.gr, από το πρωί έχει κλείσει και ο δρόμος προς και από του Σίμου. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι δυο, το ένα που καίει απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού και δεν προκαλεί ανησυχία και το δεύτερο στο βουνό «Βάρδια», όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση αλλά εξαιτίας των δυνατών ανέμων έφτασε η φωτιά κοντά στο κάμπινγκ και την παραλία του Σίμου.

Ελαφόνησος: Βίντεο από τη φωτιά

Ελαφόνησος: 10.000 άνθρωποι έφυγαν!

Η Χρύσω Καταγά, κάτοικος της Ελαφονήσου, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του Open τόνισε πως από χθες, όταν ξέσπασε η φωτιά, έχουν φύγει από το νησί σχεδόν 10.000 άνθρωποι! «Στο νησί υπάρχουν πολλές δυνάμεις. Δόξα τω Θεώ δεν κάηκαν σπίτια. Μέχρι το βράδυ ενεργούσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, είχε οριοθετηθεί η φωτιά, όμως ο άνεμος δυσκόλεψε την κατάσταση. Το νησί έχει υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή, πάνω από 10.000 κόσμος έχει φύγει, αλλά πιστεύω ότι σε δυο τρεις μέρες θα επανέλθει το νησί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις