alphafreepress.gr / PLUS / Facebook κόλπα: Συμβουλές για να περνάς τέλεια
PLUS

Facebook κόλπα: Συμβουλές για να περνάς τέλεια

Facebook κόλπα: Ένα νέο tab ειδήσεων ετοιμάζει για τους χρήστες του το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να τους προσφέρει αξιόπιστες ειδήσεις.

Facebook κόλπα: Το Facebook δεν είναι παρά ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου και άσκοπου χαζέματος το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις σου διαλύει την ψυχολογία και σε κάνει να χάνεις την πίστη σου στην ανθρωπότητα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το χρησιμοποιείτε ελάχιστα και να βγαίνετε περισσότερο έξω και να ζείτε τη ζωή σας στον πραγματικό κόσμο. Επειδή όμως κανείς μας δεν το κάνει αυτό, ούτε και πρόκειται να το κάνει σύντομα, πάρτε μια λίστα με 10 συμβουλές που θα κάνουν την ψηφιακή σας ζωή καλύτερη.

1. Χωρίστε τους φίλους σας σε κατηγορίες. Στο sidebar, την αριστερή στήλη στο timeline σας όπου βρίσκονται όλες οι λειτουργίες, υπάρχει μια επιλογή όπου μπορείτε να χωρίσετε τους φίλους σας σε «στενούς φίλους» και σε «οικογένεια». Επίσης, από την κατηγορία «Φίλοι» μπορείτε να φτιάξετε λίστες και να φιλτράρετε τι θέλετε να βλέπετε και κυρίως να μην βλέπετε από τους φίλους σας.

2. Σταματήστε την κολλητή σας από το να ποστάρει φωτογραφίες που σας τράβηξε χωρίς να το ξέρετε και στις οποίες έχετε το μαύρο σας το χάλι. Ξέρετε τι εννοούμε, όλοι έχουμε υπάρξει θύματα αυτού του φαινομένου.

3. Πάρτε πίσω το like που κάνατε κατά λάθος. Πατήστε το βελάκι-τριγωνάκι στα δεξιά και μετά πατήστε το «Activity Log». Βρείτε το like που κάνατε και πάρτε το πίσω. Βέβαια μπορεί να είναι λίγο αργά πια, αλλά δεν έχετε να χάσετε και τίποτα.

4. Messenger στο Desktop

Αν το μόνο που θέλετε είναι να στείλετε μήνυμα σε κάποιον αλλά τα βίντεο που ξεκινούν να παίζουν αυτόματα, οι φωτογραφίες και τα αμέτρητα status που ποστάρουν όλοι δεξιά και αριστερά σας αποσπούν την προσοχή, απλά μπείτε κατευθείαν στο Messenger και κάντε τη δουλειά σας.

5. Όπως έχετε μάλλον καταλάβει, το Facebook βλέπει τι ψάχνετε στο ίντερνετ ώστε να σας στέλνει συγκεκριμένες διαφημίσεις βάσει των προτιμήσεών σας. Μάλιστα αυτό τον καιρό ετοιμάζουν και ένα νέο browser για να μπορούν οι χρήστες να σερφάρουν στο διαδίκτυο χωρίς να βγαίνουν ποτέ από το Facebook -και να μπορεί έτσι το Facebook να μας παρακολουθεί όλους καλύτερα. Για να σταματήσετε την παρακολούθηση, πηγαίνετε στα Settings και έπειτα στο Adverts. Εκεί μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα πάντα.

6. «Χωρίστε» διπλωματικά με ένα φίλο σας. Δεν χρειάζεται να πατάτε το Unfriend σε κάθε άτομο που σας σπάει τα νεύρα με τις αναρτήσεις του, κυρίως γιατί αρκετά γρήγορα θα μείνετε με 2-3 φίλους, μπορεί και με κανέναν. Απλά σύρετε τον κέρσορα πάνω από το όνομα του φίλου σας, πατήστε το βελάκι και επιλέξτε το Unfollow. Θα παραμείνετε φίλοι απλά δε θα χρειάζεται να βλέπετε κάθε χαζομάρα που ανεβάζει. Έτσι διατηρούνται οι παντοτινές φιλίες παιδιά.

7. Βάλτε τέλος στα άσχετα αιτήματα φιλίας.

Έχετε κουραστεί να σας κάνουν αιτήματα φιλίας οι πλέον άκυροι άνθρωποι στον κόσμο; Πηγαίνετε, ξανά, στα Settings, έπειτα στο Privacy και στο «Who can contact me?» και το «Who can look me up?» και βάλτε τα όριά σας.

8. Αποθηκεύστε τις ειδήσεις που θέλετε να διαβάσετε αργότερα. Έχετε πολλή δουλειά, είστε στο δρόμο, πρέπει να πάτε σε ένα ραντεβού και δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε κάποιες ειδήσεις που πήρε το μάτι σας στο timeline και σας ενδιαφέρουν; Πατήστε το βελάκι που εμφανίζεται πάνω δεξιά στην είδηση και αποθηκεύστε την για αργότερα.

09. Σταματήστε τα βίντεο από το να παίζουν αυτόματα στο κινητό. Πηγαίνετε στο Settings, έπειτα στο More και έπειτα στο Videos and Photos. Από εκεί μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή.

10. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων. Πηγαίνετε στα Settings και έπειτα στο Notification Settings. Εκεί μπορείτε όχι μόνο να ρυθμίσετε τις γενέθλιες ειδοποιήσεις όπως θέλετε αλλά και να απενεργοποιήσετε το «Σαν Σήμερα» καθώς και τις ειδοποιήσεις από σελίδες στις οποίες είστε μέλη και σας βομβαρδίζουν κάθε μέρα με ανούσια ποστ.