Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαμία ποδηλάτης: Υπό την επήρεια αλκοόλ ο 44χρονος που σκότωσε τον 15χρονο
ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Λαμία ποδηλάτης: Υπό την επήρεια αλκοόλ ο 44χρονος που σκότωσε τον 15χρονο

Λαμία ποδηλάτης: Αλκοόλ πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο ανιχνεύθηκε στο αίμα του 44χρονου Αλβανού που παρέσυρε και σκότωσε το 15χρονο παιδί που έκανε ποδήλατο στη Λαμία.

Λαμία ποδηλάτης: Θρήνος στη Λαμία και σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον μικρό Μάριο που έχασε τη ζωή του, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω του και παρέσυρε τον ίδιο με το ποδήλατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίμα του οδηγού αλβανικής καταγωγής που παρέσυρε και σκότωσε 15χρονο ποδηλάτη στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας εντοπίστηκε υψηλή ποσότητα αλκοόλ. Με βάση τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο 44χρονος είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, ενώ έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο άνδρας οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα όταν αντιλήφθηκε τα τρία αγόρια που έκαναν ποδήλατο την τελευταία στιγμή.

Αν και έκανε ελιγμό για να τα αποφύγει, έπεσε πάνω στο ένα το οποίο και τραυμάτισε θανάσιμα. Η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Στυλίδας βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο αλλοδαπός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε πάνω στα ποδήλατα του Μάριου και του φίλου του, στον δρόμο- καρμανιόλα Αχινού- Καραβόμυλου, γύρω στις 10 τη νύχτα της Πέμπτης.

Υπό την επήρεια αλκοόλ ο οδηγός που σκότωσε τον 15χρονο ποδηλάτη

O πατέρας του προσπάθησε να τον σώσει

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το lamiareport.gr το βράδυ της Πέμπτης, ο άνδρας οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα και είδε τα τρία αγόρια που έκαναν ποδήλατο την τελευταία στιγμή. Ο οδηγός έκανε απότομο ελιγμό ώστε να αποφύγει τα παιδιά όμως αυτό δεν απέτρεψε την μοιραία σύγκρουση. Τα άλλα δύο αγόρια, ένα εκ των οποίων είναι δίδυμος αδελφός του θύματος, τραυματίστηκαν ελαφρά και είναι εκτός κινδύνου.

Από τους πρώτους που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας ήταν ο χειρουργός γιατρός και πατέρας των διδύμων. Αμέσως μόλις έφτασε και διαπίστωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης, με ψυχραιμία έδωσε εντολές για τον εξοπλισμό του ασθενοφόρου που θα πάει στο σημείο, καθώς επίσης και για την προετοιμασία στα επείγοντα. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να παραλάβει το παιδί, έδωσε πραγματική μάχη για να το κρατήσει στη ζωή. Ακολούθησε το ασθενοφόρο και μόλις έφτασαν στο ΓΝ Λαμίας διασωλήνωσαν τον 15χρονο. Ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Η μητέρα εφημέρευε

Η τραγική ειρωνεία της μοίρας ήθελε το βράδυ, που έγινε το κακό, η μητέρα του Μάριου, επίσης γιατρός, να εφημερεύει στο νοσοκομείο. Είχε ήδη ενημερωθεί από το σύζυγό της, που ακολουθούσε το ασθενοφόρο, για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν εκεί δεν άντεξαν και λύγισαν, ωστόσο προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στους γονείς. Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την τραγωδία. Κάτοικοι δήλωσαν πως ο δρόμος όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς έχει απότομες στροφές και δεν έχει φώτα.

Λαμία ποδηλάτης: Τα συλλυπητήρια του 44χρονου

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο 44χρονος Αλβανός οδηγός, ο οποίος βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας, μετά τη θανατηφόρα παράσυρση στον Καραβόμυλο οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Λαμίας. Ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του θα σχηματισθεί δικογραφία, αφού βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί επακριβώς εάν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αυξημένα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του 44χρονου, εκείνος τονίζει ότι δεν είχε πιει. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικηγόρο του 44χρονου τα επίσημα αποτέλεσμα του αλκοτέστ θα ανακοινωθούν σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το τροχαίο και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει τόσο βαθύ πόνο τόσο την οικογένεια του άτυχου παιδιού όσο και στη δική του οικογένεια…», είπε η δικηγόρος του 44χρονου στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Λαμία ποδηλάτης: Σήμερα η κηδεία

Απέραντη θλίψη όχι μόνο στη Λαμία, αλλά σε όλη τη Φθιώτιδα, για τον αδόκητο χαμό του 15χρονου, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ενώ έκανε ποδήλατο με τον δίδυμο αδελφό του και τους φίλους του. Η κηδεία του 14χρονου Μ. θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 5:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία.

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο με θύματα ποδηλάτες μέσα σε δυο μήνες. Τον περασμένο Ιούνιο στην Πτολεμαΐδα, μια 62χρονη οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παρασύροντας έξι ποδηλάτες της ερασιτεχνικής ομάδας ποδηλασίας Assos- Forbikes Cycling Team.

 Συλλυπητήρια από την Κ17 της Λαμίας

Ο Μάριος, ήταν γιος γνωστού γιατρού και ποδοσφαιριστής της Κ17 της Λαμίας. Μάλιστα, η ομάδα της Φθιώτιδας εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής (09/08) και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά και τους οικείους του αδικοχαμένου αγοριού.

Η ανακοίνωση:

Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία, εκφράζει την απέραντη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού ποδοσφαιριστή των Τμημάτων Υποδομής Κ17, Μάριου Λέτσου, για τον άδικο χαμό του. Τα λόγια είναι φτωχά, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.

Τα συλλυπητήρια του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

«Ο Ιατρικός  Σύλλογος Φθιώτιδος  εκφράζει την οδύνη του για τον απροσδόκητο και αναίτιο χαμό του 14χρονου Μάριου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας  χθες Πέμπτη 08-08-2019 τόσο πρόωρα βυθίζοντας την οικογένειά του αλλά και όλους μας σε βαθύτατη θλίψη.

Το σύνολο του Ιατρικού κόσμου του Νομού μας αδυνατώντας ακόμα να πιστέψει το τραγικό αυτό γεγονός εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγαπημένους φίλους  και συναδέλφους για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την οικογένειά τους.Στις δύσκολες αυτές στιγμές η σκέψη και οι προσευχές όλων μας θα είναι κοντά τους».

Η δήλωση συμπαράστασης της Διοίκησης του ΓΝ Λαμίας

«Σεβόμενοι το πόνο και την θλίψη της οικογένειας, νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ως Διοίκηση μαζί με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας,  την αμέριστη συμπαράσταση μας στους Γονείς και Ιατρούς του Νοσοκομείου μας,  τον πατέρα κύριο  Σωτήριο Λέτσο –  Διευθυντή του  Τμήματος Επειγόντων περιστατικών και στην Μητέρα  κυρία Όλγα Λέγγα –  Επιμελήτρια Α΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας,  για τον  απρόσμενο και άδικο  θάνατο του τέκνου τους, Μάριου Λέτσου.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και συγγενείς.

Όλοι μας συμπάσχουμε μαζί σας».

Πλάνα από την είσοδο του οδηγού στα Δικαστήρια Λαμίας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις