Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα
ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα

Φωτιά τώρα: Στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα εκ των οποίων οι οκτώ είναι ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Μαραθώνα με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι άμεση. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου Πανός και έχει σημάνει συναγερμός στον Μαραθώνα. Στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα εκ των οποίων οι οκτώ είναι ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στην κατάσβεση της φωτιά συνδράμουν και εθελοντές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Επειδή όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν τεράστια.

Ελαφόνησος: Σε εξέλιξη η φωτιά

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στην Ελαφόνησο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, που αναχώρησαν με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα στο νησί επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ. Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί.

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις. Μάλιστα, απεγκλωβίστηκε σώα από σπηλιά μια γυναίκα.

Ελαφόνησος: Μαρτυρία για τη μεγάλη φωτιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις