Κέρκυρα – ξενοδοχείο: Προϊστάμενος απείλησε με μαχαίρι μαγείρισσα – “Ξεσήκωνε” τους άλλους

ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα – ξενοδοχείο: Προϊστάμενος απείλησε με μαχαίρι μαγείρισσα – “Ξεσήκωνε” τους άλλους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κέρκυρα - ξενοδοχείο: Νέα καταγγελία για άθλιες συνθήκες εργασίας στον τομέα του τουρισμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

09.08.2019 | 16:24

Κέρκυρα – ξενοδοχείο: Νέα καταγγελία για άθλιες συνθήκες εργασίας στον τομέα του τουρισμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1, προϊστάμενος απείλησε με μαχαίρι στο λαιμό μία μαγείρισσα, η οποία ήταν και εκπρόσωπος εργαζομένων ξενοδοχείου, προκειμένου να μην «ξεσηκώνει» τους υπόλοιπους εργαζόμενους σχετικά με εργασιακές διεκδικήσεις τους. «Την απείλησαν με μαχαίρι, την έδιωξαν από την κουζίνα, την είχαν σε χώρο ξενοδοχείου να κάθεται εκεί και να μην κάνει τίποτα», αναφέρει στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο γραμματέας Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, Παύλος Ζήμος.

Μόλις πρόσφατα ήρθε στο φως παρόμοιο περιστατικό στο Ηράκλειο, με εργοδότη να απειλεί με όπλο υπάλληλο, όταν του ζήτησε να τον ασφαλίσει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά: «Ο εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, μετά από έλεγχο του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη του να φροντίσει τα της ασφάλισής του, εκείνος τον απείλησε με όπλο. Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Άμεσα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού -Τουρισμού Μιχάλη Ριζικιανάκη, βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ ορίστηκε εργατική διαφορά για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο εργαζόμενος σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, διεκδικεί την ασφάλισή του και τα δεδουλευμένα του.

Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για την Κέρκυρα

Exit mobile version