Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ικαρία: Το τραγικό τέλος της αστροφυσικού – Βρέθηκε ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ικαρία: Το τραγικό τέλος της αστροφυσικού – Βρέθηκε ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους

Ικαρία: Όλα δείχνουν πως η Νάταλι έχασε τη ζωή της από πτώση ύψους 20 μέτρων στην προσπάθεια της να περάσει από τη θέση Κεραμέ του Αγίου Κήρυκα για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της.

Ικαρία: Καταπλακωμένη από βράχους, σε χαράδρα 20 μέτρων, βρέθηκε νεκρή η 34χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ, για τον εντοπισμό της οποίας είχε σημάνει συναγερμός στην Ικαρία τα προηγούμενα 24ωρα. Το απόγευμα της Τετάρτης γράφηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης της Νάταλι Κρίστοφερ. Διασώστες την εντόπισαν νεκρή, σε χαράδρα στην περιοχή Κεραμέ της Ικαρίας, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου στο οποίο είχε καταλύσει με τον σύντροφό της. Ο ίδιος, συγκλονισμένος, την αναγνώρισε από τα αθλητικά ρούχα που φορούσε η 34χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός, τα οποία που έδειξαν οι αστυνομικοί.

Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα αποκολλήθηκαν κατά την πτώση της στη χαράδρα. Τη σορό της 34χρονης εντόπισε ένας εθελοντής πυροσβέστης. Η αστυνομία είχε στρέψει τις έρευνές της στη συγκεκριμένη περιοχή και τη χαράδρα, αναλύοντας στοιχεία από το σήμα που εξέπεμψε το κινητό τηλέφωνο της Αγγλίδας αστροφυσικού. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία geotagging είχαν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρισκόταν το τηλέφωνο της Κρίστοφερ και έπειτα από λίγο εντοπίστηκε η σορός της.

Ικαρία: Η αγάπη της για την αναρρίχηση

Όλα δείχνουν πως η Νάταλι Κρίστοφερ έχασε τη ζωή της από πτώση ύψους 20 μέτρων στην προσπάθεια της να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί από ένα απόκρημνο σημείο στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της. Ο βράχος από τον οποίο κρατήθηκε αποκολλήθηκε, έπεσε στο κενό και μεγάλα κομμάτια τη χτύπησαν στο πρόσωπο. Πιθανότατα, όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ατύχημα, όμως οι έρευνες συνεχίζονται έτσι ώστε να αποκλειστούν πλήρως τα ενδεχόμενα της αυτοκτονίας ή της εγκληματικής ενέργειας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η αστροφυσικός από το Ηνωμένο Βασίλειο στάθηκε διπλά άτυχη. Από τη μία σύμφωνα με την εικόνα που έχουν αστυνομικοί και πυροσβέστες αποκολλήθηκε ο βράχος και έπεσε στο κενό και από την άλλη το σημείο είχε πολύ κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα όταν συνέβη το ατύχημα η 34χρονη να μην μπορεί να επικοινωνήσει αλλά ούτε και να βρουν το σήμα τους οι διασώστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικές ομάδες που χτένιζαν την περιοχή πέρασαν τρεις φορές από το σημείο όμως δεν κατάφεραν να βρουν κάτι.

Ικαρία: Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Από τις πρώτες ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί στην Ικαρία, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ επήλθε από δυστύχημα, έπειτα από την πτώση της στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Πιθανολογείται ότι η άτυχη αστροφυσικός είχε πάει στο σημείο για να κάνει αυτοσχέδια αναρρίχηση, χωρίς να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όσο προχωρά η αυτοψία στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη Αγγλίδα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι τα βράχια στο σημείο είναι πολύ απότομα και δεν ενδείκνυται για ελεύθερη αναρρίχηση ή καταρρίχηση. Πάντως, είναι πιθανόν να κληθούν και άτομα με γνώσεις στην αναρρίχηση, προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία.

Ικαρία: Πώς εξηγείται το «παράδοξο» με το κινητό της 34χρονης

Πριν από τον εντοπισμό της σορού της 34χρονης, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο φαινόταν να έχει κλείσει το βράδυ της Δευτέρας και ότι άνοιξε το πρωί της Τρίτης. Το τηλέφωνο βρέθηκε πάνω στην Νάταλι Κρίστοφερ, όταν εντοπίστηκε νεκρή στη χαράδρα. Το παράδοξο με τη λειτουργία που εμφάνιζε το κινητό της φαίνεται να δικαιολογείται από την πρόσκαιρη απώλεια σήματος.

Ικαρία: Την Πέμπτη αυτοψία από ιατροδικαστή

Ο θάνατος της άτυχης 34χρονης στην Ικαρία φαίνεται πως ήταν ακαριαίος. Στο μεταξύ, προέκυψε κώλυμα, καθώς δεν υπάρχει ιατροδικαστής σε κοντινό νησί. Οι αρχές δεν μετακίνησαν τη σορό της Νάταλι Κρίστοφερ και ο χώρος είναι αποκλεισμένος και φυλάσσεται. Πιθανόν, το σημείο θα φωτογραφηθεί, θα βιντεοσκοπηθεί- πιθανόν με drone- προκειμένου να καταγραφούν όλες οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία, ανάμεσά τους και τα σημεία αποκόλλησης των βράχων που καταπλάκωσαν την Αγγλίδα αστροφυσικό μετά την πτώση της.

Το πρωί της Πέμπτης θα φτάσει στην Ικαρία ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος. Η νεκροψία και νεκροτομή θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός της 34χρονης μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Ικαρία: Το σημείο που βρέθηκε η σορός της αστροφυσικού

Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρου: Θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ταυτοποίηση

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.

«Είμαι συγκλονισμένος που μόλις τώρα ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ. Νοείται ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής Πολιτείας, όπως και τα δικά μου, προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ».

Ικαρία: Για τις έρευνες μίλησε ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς στο κεντρικό δελτίο του Open

Ικαρία: Το ‘ευχαριστώ” του συντρόφου της Νάταλι

Μάλιστα ο διασώστης με ανάρτησή του στο facebook έκανε γνωστό το μήνυμα του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού ο οποίος είναι συντετριμμένος από τον θάνατο της αγαπημένης του.

Το μήνυμα λέει τα εξής: Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες… ευχαριστώ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις