Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1: Μισή πρόκριση και κάτι παραπάνω (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1: Μισή πρόκριση και κάτι παραπάνω (vid)

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Με γκολ του Μασούρα στο 53' ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπασακσεχίρ και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ - Απέκρουσε πέναλτι στο 92' ο Σα

Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1: Με καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Μπασακσεχίρ στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης και επιστρέφει για τη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τη μισή πρόκριση και κάτι παραπάνω. Σωστά διαβασμένοι, ώριμοι και αποτελεσματικοί οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν ο σκόρερ με υπέροχη κεφαλιά στο 53′. Το μισό γκολ όμως ανήκει στον Ματιέ Βαλμπουενά που ξεμαρκαρίστηκε άψογα και έβγαλε την ασίστ με σέντρα ακριβείας. Αν προσθέσουμε την απόκρουση του Σα στο πέναλτι του Βίτσκα στο 92′ (σε χέρι του Μπρούνο) και μαζί την άψογη αμυντική λειτουργία των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς, έχουμε το πλήρες πακέτο για τη σπουδαία νίκη στην Τουρκία.

Θέμα εμπειρίας

Ο Ολυμπιακός έδειξε μαθημένος σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Παρόλο που πιέστηκε στο πρώτο ημίχρονο και θύμισε την κακή εικόνα που είχε στο ίδιο διάστημα στο ματς με την Πλζεν στην Τσεχία, μπήκε μεταμορφωμένος στην επανάληψη. Και χάρη στην πλούσια πείρα που διαθέτει από τέτοιου είδους παιχνίδια, βρήκε τον τρόπο όχι μόνο να μην δεχτεί γκολ αλλά να πάρει και τη νίκη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ακόμη η αποβολή του Καχβετσί στο 80′ σε ένα διάστημα που η Μπασακσεχίρ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να ισοφαρίσει. Ο μέσος της τουρκικής ομάδας σήκωσε ψηλά το πόδι του και ο διαιτητής έκρινε ότι πρέπει να του βγάλει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιονούκ, Καισαρά, Γκετζού, Βιέιρα, Κλισί, Βίτσκα, Τεκντεμίρ (62′ λ. τρ. Αζουμπουΐκε), Καχβέτσι, Ρομπίνιο, Κριβελί (81′ Ντεμπά Μπα), Γκουλμπράντσεν (69′ Ελία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (73′ Καμαρά), Μασούρας (83′ Μπρούνο), Γκερέρο (88′ Ελ Αραμπί).

Ο Μαρτίνς ξεπέρασε τον Μίτσελ

Τις οκτώ νίκες μέσα σε ένα χρόνο έφτασε με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής ξεπέρασε τον Μίτσελ που είχε επτά και τώρα έχει μπροστά του μόνο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει 14 νίκες και ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα 11. Με την πορεία που διαγράφει ο Μαρτίνς δεν αποκλείεται ακόμη και την επόμενη σεζόν να είναι ο νούμερο ένα πολυνίκης στην Ευρώπη με τους «ερυθρόλευκους».

Όλοι μαζί πανηγυρίσαμε τη μεγάλη νίκη στην Πόλη! Μένει ένα ακόμα ημίχρονο στον Πειραιά μας για να ζήσουμε μία ακόμα μεγάλη Θρυλική βραδιά! Olympiacos FC#Olympiacos #IBFKOLY #UCL #Piraeus #WeKeepOnDreaming

Gepostet von Βαγγέλης Μαρινάκης / Evangelos Marinakis am Mittwoch, 7. August 2019

Σε πελάγη ευτυχία ο Μαρινάκης

Από τους πιο ευτυχισμένους οπαδούς του Ολυμπιακού ήταν το βράδυ της Τετάρτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο μεγαλομέτοχος της πειραϊκής ΠΑΕ θέλησε μάλιστα να εκδηλώσει τη χαρά του μέσω των social media, κάνοντας την εξής ανάρτηση στο facebook: «Όλοι μαζί πανηγυρίσαμε τη μεγάλη νίκη στην Πόλη! Μένει ένα ακόμα ημίχρονο στον Πειραιά μας για να ζήσουμε μία ακόμα μεγάλη Θρυλική βραδιά!»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις