Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κραϊόβα – ΑΕΚ 0-2: Και τώρα η… Τράμπζονσπορ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κραϊόβα – ΑΕΚ 0-2: Και τώρα η… Τράμπζονσπορ (vid)

Κραϊόβα - ΑΕΚ 0-2: Με γκολ των Μάνταλου και Λιβάγια η ΑΕΚ νίκησε 2-0 την Κραϊόβα στη Ρουμανία και ήδη κάνει σχέδια για τα πλέι οφ, όπου θα παίξει πιθανότατα με την τουρκική ομάδα

Κραϊόβα – ΑΕΚ 0-2: Με νίκη ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν, καθώς επικράτησε 2-0 της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα στη Ρουμανία. Οι προπονητές σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν κλισέ δηλώσεις, ότι «τίποτα δεν έχει κριθεί και υπάρχουν άλλα 90 λεπτά στην Αθήνα», ωστόσο όλοι ξέρουμε πώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εύκολα ή δύσκολα η ΑΕΚ θα κάνει την προσεχή Πέμπτη αυτό που χρειάζεται στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ήδη δηλαδή στην Ένωση μπορούν να «κατασκοπεύουν» την Τράμπζονσπορ, που θα είναι πιθανότατα ο επόμενος αντίπαλος. Η τουρκική ομάδα έφερε 2-2 στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της Σπάρτα Πράγας και έχει επίσης τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει στην Τραπεζούντα. Εύκολη αντίπαλο δεν τη λες, αλλά είναι στα μέτρα της ΑΕΚ. Κατά συνέπεια το όνειρο για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα δεν είναι… θερινής νυκτός.

Με Λιβάγια πρωταγωνιστή

Η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο δεν παρουσίασε εξαιρετική εικόνα σε κανένα από τα δύο ημίχρονα. Έκανε όμως αυτό που έπρεπε για να φτάσει στη νίκη με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά. Στο 60′ έβγαλε τη σέντρα για να σκοράρει ο Πέτρος Μάνταλος με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και στο 85′ ήταν εκείνος που πέτυχε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή το 2-0.

Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι ο Καρντόσο ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ωστόσο, εκείνος ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς και στο 39′ έγινε αναγκαστική αλλαγή για να μπει ο Λιβάγια. Η είσοδος του Κροάτη άλλαξε την ισορροπία στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

ΚΡΑΪΟΒΑ (Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μπρικεάγκ, Βαταγιέλου, Ρομάν (73′ Φορτές), Κέλιτς, Κικαλντάου, Μπαρμπούτ (73′ Ιονίτσα), Άτσκα, Ιβάνοφ (66′ Κάκα), Μπάνκου, Ματέιου.

ΑΕΚ (Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Χουλτ, Βράνιες, Σβάρνας, Σιμόες, Σιμάο (82′ λ.τρ. Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Βέρντε (64′ Ολιβέιρα), Ζεράλδες, Κλωναρίδης (39′ λ.τρ. Λιβάγια).

Καρντόσο: «Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε»

Στις δυσκολίες που συνάντησαν οι παίκτες του στάθηκε αμέσως μετά τη λήξη ο προπονητής της ΑΕΚ Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Ζέστη, 36 βαθμοί, υγρασία, κακός αγωνιστικός χώρος. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα για να μπορέσει να παίξει με τον τρόπο που ήθελε. Αξίζει ένα μπράβο στους παίκτες. Στο ημίχρονο οι παίκτες μού είπαν ότι ήταν δύσκολο ακόμα και να αναπνεύσουν. Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκαναν. Βρισκόμαστε στο ημίχρονο και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Η Κραϊόβα είχε χάσει μόλις ένα ματς από τα προηγούμενα εννέα που έδωσε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να πάμε για νίκη σαν να είναι 0-0».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις