Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Μαύροι Πάνθηρες” αστυνομία: Πάνοπλοι μαυροντυμένοι αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους
ΕΛΛΑΔΑ

“Μαύροι Πάνθηρες” αστυνομία: Πάνοπλοι μαυροντυμένοι αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους

"Μαύροι Πάνθηρες" αστυνομία: Οι «Μαύροι Πάνθηρες» θα βρίσκονται και στις αποβάθρες του Μετρό, έτσι ώστε η παρουσία τους να λειτουργεί αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες.

“Μαύροι Πάνθηρες” αστυνομία: Από το απόγευμα της Τρίτης βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι λεγόμενοι «Μαύροι Πάνθηρες» της αστυνομίας. Πρόκειται για μάχιμους αστυνομικούς, οι οποίοι θα κάνουν πεζές περιπολίες με βαρύτερο οπλισμό, υποπολυβόλο MP5. Την πρώτη ημέρα που βγήκαν οι «Μαύροι Πάνθηρες» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η έμφαση δόθηκε σε σημεία της πόλης στα οποία υπάρχουν συχνά προβλήματα παραβατικότητας. Ομάδες τοποθετήθηκαν στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Ναυαρίνου και στον Λευκό Πύργο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.

Οι διαταγές που έχουν οι «Μαύροι Πάνθηρες» της αστυνομίας είναι να κάνουν ελέγχους σε υπόπτους και να είναι εμφανής η παρουσία τους, για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων. Παράλληλα, αν χρειαστεί, θα συνδράμουν σε όποιο άλλο περιστατικό τους ζητηθεί. Στην ομάδα αυτή μετέχουν περίπου 30 αστυνομικοί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη. Ο στόχος είναι στην πλήρη ανάπτυξή τους οι «Μαύροι Πάνθηρες» να κάνουν περιπολίες από τουλάχιστον πέντε άτομα, όλες τις ώρες της ημέρας.
Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα οι «Μαύροι Πάνθηρες» θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό, έτσι ώστε η παρουσία τους να λειτουργεί αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες, αλλά και προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα όποια περιστατικά λαμβάνουν χώρο εκεί.

“Μαύροι Πάνθηρες” αστυνομία: «Μαύροι Πάνθηρες» στο μετρό

Με την ονομασία «Μαύροι Πάνθηρες», πάνοπλοι μαυροντυμένοι αστυνομικοί θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό προκειμένου να λειτουργούν αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες, αλλά και για να αντιμετωπίζουν άμεσα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στους χώρους του Μετρό.
Πρόκειται για τους πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε τουριστικά σημεία της Αθήνας. Ωστόσο δεν θα είναι μόνο αυτοί που θα βρίσκονται στο Μετρό, καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρεθούν στα κέντρα ελέγχου καμερών σταθμών του ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις πορτοφολάδων, τσαντάκηδων και άλλων παράνομων με στόχο την έγκαιρη επέμβαση και σύλληψή τους.

“Μαύροι Πάνθηρες” αστυνομία: Η αστυνόμευση στις γειτονιές

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναπτύσσει και σχέδιο αστυνόμευσης ανά γειτονιά και θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό κενών και τρωτών σημείων σε διάφορα σημεία της πόλης, η χαρτογράφηση, το είδος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που καταγράφεται προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες αντιμετώπισης

“Μαύροι Πάνθηρες” αστυνομία: Κομάντος της αστυνομίας με βανάκι στο κέντρο της Αθήνας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις