Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανοί διαρρήκτες: Εξαρθρώθηκε σπείρα στο Χαλάνδρι – Η πλαστική κάρτα και οι… κάλτσες
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Εξαρθρώθηκε σπείρα στο Χαλάνδρι – Η πλαστική κάρτα και οι… κάλτσες

Γεωργιανοί διαρρήκτες :Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, μετά από δράση των αλλοδαπών εισβολέων δύο μηνών, κατάφεραν να τους συλλάβουν ακριβώς τη στιγμή που μετά την τελευταία του διάρρηξη σε διαμέρισμα.

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Μια πλαστική κάρτα για την παραβίαση των κλειδαριών των κεντρικών θυρών των διαμερισμάτων, πολλά διαρρηκτικά εργαλεία με τα οποία δεν άφηναν πίσω τους ίχνη παραβίασης και ένα ζευγάρι… κάλτσες (!) ήταν τα… όπλα τριμελούς σπείρας διαρρηκτών που δραστηριποιείτο στο Χαλάνδρι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, μετά από δράση των αλλοδαπών εισβολέων δύο μηνών, κατάφεραν να τους συλλάβουν ακριβώς τη στιγμή που μετά την τελευταία του διάρρηξη σε διαμέρισμα της ίδιας περιοχής προσπαθούσαν να απομακρυνθούν με τα κλοπιμαία τα χέρια. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανακοίνωσε η Αστυνομία, που έγινε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, οι δράστες είχαν συστήσει, από 2μηνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από διαμερίσματα.

Σε αυτά έμπαιναν πρωινές και απογευματινές ώρες, αφού βέβαια πρώτα παρακολουθούσαν και διαπίστωναν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν είτε στις δουλειές τους είτε στις διακοπές τους. Όλα γίνονταν, προσθέτει η Αστυνομία, “χωρίς εμφανή ίχνη παραβίασης και αφαιρούσαν χρήματα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές”. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 2.780 ευρώ, τσάντες διαφόρων από διάφορες φίρμες, δύο  ρολόγια χειρός, δύο  κινητά τηλέφωνα, μία πλαστική κάρτα που χρησιμοποιούσαν σαν διαρρηκτικό εργαλείο, θήκη με διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και ένα κλειδί Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Και δύο… κάλτσες

Από την προσεκτική παρατήρηση των φωτογραφιών που δόθηκαν στη δημοσιότητα θα δει κάποιος και τις δύο… κάλτσες. Είτε κάλυπταν τα πρόσωπά τους για να αποφεύγουν τις κάμερες είτε τις χρησιμοποιούσαν για γάντια προκειμένου να μην τραυματιστούν στην προσπάθεια παραβίασης. Πάντως, κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στην περιοχή του Χαλανδρίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις