Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαφάνιση Ικαρίας: Νεκρή η αστροφυσικός – Βρέθηκε η σορός της
ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εξαφάνιση Ικαρίας: Νεκρή η αστροφυσικός – Βρέθηκε η σορός της

Εξαφάνιση Ικαρίας: Τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης Νάταλι που βρισκόταν στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της.

Εξαφάνιση Ικαρίας: Τραγωδία στην Ικαρία. Νεκρή η 34χρονη αστροφυσικός. Η σορός εντοπίστηκε κοντά στο ξενοδοχείο στην Ικαρία όπου διέμενε η 34χρονη μαζί με τον σύντροφό της για τις διακοπές, από την 3η μέρα του Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός βρέθηκε σε απόκρημνο σημείο, σε μια χαράδρα στην περιοχή Καταφύγι, σε απόσταση 5 χλμ. από το ξενοδοχείο.  Η 34χρονη αστροφυσικός αγνοείτο από πρωί της Δευτέρας, όταν και φέρεται να βγήκε έξω για τρέξιμο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την εντοπίσουν και χθες το απόγευμα ήρθε η απρόσμενη εξέλιξη, καθώς το κινητό της εξέπεμψε σήμα. Οι Αρχές έστειλαν δύο sms στο κινητό της, τα οποία δεν απαντήθηκαν, αλλά το περίεργο είναι πώς ένα 24ωρο μετά εντοπίστηκε σήμα και ψάχνουν πλέον να βρουν αν το άνοιξε η ίδια ή κάποιος άγνωστος.

Η υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης πήρε άλλη διάσταση, καθώς στο δωμάτιο που έμενε μαζί με τον σύντροφό της βρέθηκαν αιματοβαμμένα χαρτομάντιλα στο μπάνιο και τρεις κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι όπου είχε πλαγιάσει η αστροφυσικός. Στην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της. Τα ευρήματα εστάλησαν για εξέταση DNA, ενώ αποδείχθηκε πως πράγματι το αίμα προήλθε από φυσική ρινορραγία.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, εθελοντής πυροσβέστης που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνιση της. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, το σημείο αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο για να ανασύρουν μαζί με πυροσβέστες το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ. Επίσημα η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε ταυτοποίηση.

Εξαφάνιση Ικαρίας: Πώς την εντόπισαν οι αστυνομικοί στη χαράδρα στην Ικαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που τους παρέχει η τεχνολογία, συνεργάστηκαν με ειδικούς και κατάφεραν μέσω του σήματος που εξέπεμψε το κινητό και με την βοήθεια των δορυφορικών συστημάτων που πλέον είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα κινητά να εστιάσουν στην χαράδρα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποίησαν την υπηρεσία geo tagging και είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρίσκεται το τηλέφωνο της Αγγλίδας. Από εκεί και πέρα, ήταν θέμα χρόνου ώστε οι ειδικές ομάδες των διασωστών να φτάσουν στο κινητό τηλέφωνο και την ιδιοκτήτρια του η οποία βρέθηκε νεκρή.

Εξαφάνιση Ικαρίας: Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο άνθρωπος που νοίκιασε τα δωμάτια στο ζευγάρι μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Εμείς ειδοποιήσαμε την αστυνομία, επειδή το παιδί ήταν πολύ ανήσυχο. Μας είπε “παιδιά, εδώ και τρεις ώρες δεν ξέρω πού βρίσκεται. Πήγε για τζόκινγκ στις οχτώ το πρωί”. Στις 9.30 την πήρε τηλέφωνο, γιατί είχε έρθει το πρωινό, και στις δώδεκα έπρεπε να ελευθερώσουν το δωμάτιο. Η κοπέλα του ανέφερε ότι είναι σε μια ανηφόρα, σε ένα μονοπάτι, και ότι “δεν μπορώ να γυρίσω γρήγορα και θα γυρίσω σιγά σιγά, μην ανησυχείς”. Πήγε δέκα, πήγε έντεκα, την έπαιρνε ο άνθρωπος τηλέφωνο και δεν απαντούσε, ενημερωθήκαμε εμείς, ενημερώσαμε αστυνομία και πυροσβεστική, άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση». «Δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποια περιοχή είχε πάει. Δυο ημέρες είχαν κράτηση. Το παιδί είναι από Κύπρο, η κοπέλα είναι Αγγλίδα. Έχουμε τα στοιχεία της κράτησης», ανέφερε ακόμη ο κ. Βασίλης.

Όπως επισημαίνει δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του κάποιος τσακωμός μεταξύ του ζευγαριού. «Ένα ωραίο ζευγαράκι, η κοπέλα μιλούσε και λίγο ελληνικά. Γύρω στα 34 αλλά εγώ την έκανα πιο μικρούλα. Μας ενημέρωσε η κοπέλα που τους πήγε το πρωινό». «Το κινητό της κοπέλας χτυπούσε, απλώς δεν απαντούσε. Αυτό ήταν που τον ανησύχησε και έτσι ξεκίνησε. Το στίγμα της δείχνει τους Φούρνους, εκεί που είναι η κεραία κινητής τηλεφωνίας».

Εξαφάνιση Ικαρίας: Θρίλερ για γερά νεύρα

Η υπόθεση της Βρετανίδας αστροφυσικού ήταν ένα θρίλερ για γερά νεύρα. Η κινητοποίηση των Αρχών για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ ήταν τεράστια, αφού εκτός από το ελικόπτερο της Αστυνομίας και σκάφος του Λιμενικού, είχε επιστρατευτεί ακόμη και drone. Αστυνομικές δυνάμεις αποσπάστηκαν παράλληλα από Σάμο και Λέσβο, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Βγήκε για τζόκινγκ και εξαφανίστηκε

Την εξαφάνιση της 34χρονης είχε αναφέρει ο σύντροφός της, με τον οποίο η γυναίκα έκανε διακοπές στην Ικαρία. Το ζευγάρι έφτασε στο νησί στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσει τη Δευτέρα, για την Κύπρο μέσω Αθήνας, ωστόσο ο 38χρονος έχει να μιλήσει με την Βρετανίδα από το πρωί της Δευτέρας οπότε και η νεαρή βγήκε για τρέξιμο στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου. Την κάλεσε στο κινητό, τού είπε ότι επιστρέφει σε λίγο για το πρωινό, ωστόσο έκτοτε αγνοούνταν ενώ δεν απάντησε σε καμία από τις αγωνιώδεις κλήσεις του. Λίγη ώρα αργότερα ο Κύπριος αναστατωμένος δήλωσε την εξαφάνισή της.

Εντωμεταξύ, χθες υπήρχε μια ακόμη απρόσμενη εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνισης της 34χρονης. Ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της Νάταλι ήταν σε εξέλιξη και δεν είχε βρεθεί το παραμικρό, άνοιξε το κινητό της, ένα 24ωρο δηλαδή μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της από τον Κύπριο σύντροφό της. Οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν από την εξέλιξη και έστειλαν δύο γραπτά μηνύματα στον αριθμό της κοπέλας, τα οποία έμειναν αναπάντητα.

Αυτό που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν οι Αρχές είναι αν το κινητό ενεργοποιήθηκε από την ίδια την αστροφυσικό, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανή, ή από κάποιον άλλο ο οποίος το βρήκε ή το είχε αποσπάσει.

Νωρίτερα, στο iefimerida είχε μιλήσει ο Μιχάλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας, αναφέροντας ότι οι διασώστες είχαν ήδη «χτενίσει» μια πολύ μεγάλη περιοχή και από το πρωί της Τετάρτης επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το τελευταίο στίγμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τελευταίο στίγμα του κινητού της είναι σε πολύ δύσβατη περιοχή του Κεραμέ Ικαρίας. Είναι σε σημείο του Φάρου Κεραμέ. Θα δούμε πώς βρέθηκε εκεί. Θεωρούμε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ημέρες για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο. Θα χρειαστεί να κοπούν δενδρύλλια και θάμνοι». Τελικά, η όμορφη κοπέλα βρέθηκε νεκρή κοντά στο ξενοδοχείο…

Εξαφάνιση Ικαρίας: Εμφανής η αγάπη της για τον αθλητισμό

Η Natalie ήταν μια γυναίκα που αγαπάει πολύ τον αθλητισμό, και μάλιστα το προφίλ της στο Facebook είναι γεμάτο από φωτογραφίες με αθλητικές δραστηριότητες που έκανε η ίδια. Ακόμα και στην τελευταία ανάρτησή της μιλούσε για αθλητισμό. Συγκεκριμένα, έγραφε ότι θέλει να κάνει αναρρίχηση στα βράχια παραλίας του νησιού και ρωτούσε αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να την συνοδέψει σε μελλοντική της επίσκεψη.

Τι έλεγε η αδελφή της Νάταλι

Η αδελφή της μίλησε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV και έδωσε το δικό της μήνυμα. «Δεν γνωρίζω περισσότερες πληροφορίες για το πού μπορεί να είναι η αδελφή μου. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους φίλους της που είναι στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ενημερώνομαι διαρκώς για την πορεία των ερευνών. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Σάσκια Κωνσταντίνου, φίλη της αγνοούμενης, μέσω του OPEN, ζητούσε από όσους ξέρουν κάτι να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις