Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Blue Star Naxos: Βλάβη και επιστροφή στον Πειραιά – Τεράστια ταλαιπωρία (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Blue Star Naxos: Βλάβη και επιστροφή στον Πειραιά – Τεράστια ταλαιπωρία (vid)

Blue Star Naxos: Μηχανική βλάβη παρουσίασε σήμερα το πρωί εν πλω το πλοίο Blue Star Naxos με 1.365 επιβάτες, που αναχώρησε στις 06.45 από τον Πειραιά προς Πάρο Νάξο Ηρακλειά Σχοινούσα, Κουφονήσια, Κατάπολα.

Blue Star Naxos: Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους 1.365 επιβάτες του Blue Star Naxos που αναχώρησαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σήμερα στις 06:45 το πρωί από τον Πειραιά. Το πλοίο ξεκίνησε κανονικά το δρόμολόγιό του για Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Κατάπολα. Όμως λίγο μετά τις 09:30 και καθώς έπλεε ανάμεσα σε Κέα (Τζιά) και Κύθνο παρουσίασε μηχανική βλάβη και έτσι ο καπετάνιος αποφάσισε να επιστρέψει στον Πειραιά. Οι επιβάτες άκουσαν από τα μεγάφωνα για τη βλάβη και στη συνέχεια είδαν το πλοίο να στρίβει και να παίρνει τον δρόμο για το λιμάνι από όπου είχαν ξεκινήσει. Στο μεταξύ ενημερώθηκαν ότι όταν επιστρέψουν στον Πειραιά θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία.

Το Blue Star Naxos κατέπλευσε τελικά στον Πειραιά στις 12:15 το μεσημέρι με τους επιβάτες να πληροφορούνται πως η ταλαιπωρία τους θα έχει και συνέχεια. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία οι επιβάτες για Πάρο, Νάξο και Αμοργό θα αναχωρήσουν στις 7 το απόγευμα με το Highspeed 4 και οι υπόλοιποι στις 21:00 με το «αδελφό» πλοίο της εταιρείας, το Blue Star Paros για Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κουφονήσι.

Blue Star Naxos: Απίστευτη ταλαιπωρία για 1.365 επιβάτες

Κορυφώνεται η έξοδος για τις καλοκαιρινές διακοπές

Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι, με την επιβατική κίνηση στα λιμάνια της χώρας να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Λόγω της μεγάλης εξόδου, το Λιμενικό Σώμα θα παραμείνει επί ποδός στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, απ’ όπου αναμένεται να αναχωρήσουν και σήμερα δεκάδες δρομολόγια για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, αναχώρησαν από τον Πειραιά 28 πλοία ενώ ταξίδεψαν 33.837 άτομα και 6.078 αυτοκίνητα. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια με 9.732 επιβάτες και 2.096 αυτοκίνητα, ενώ τέλος από το Λαύριο αναχώρησαν 1.764 άτομα και 482 οχήματα. Επιπλέον, αναχώρησαν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 9.876 άτομα και 1.103 αυτοκίνητα. Στο λιμάνι επικράτησε το αδιαχώρητο, με το Λιμεναρχείο να δίνει δεκάλεπτη παράταση σε απόπλου πλοίου, προκειμένου να προλάβουν να επιβιβαστούν όλοι οι επιβάτες.

Σύμφωνα με το λιμενικό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις