Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αεροπλάνα: Ένα τεχνολογικό θαύμα
PLUS

Αεροπλάνα: Ένα τεχνολογικό θαύμα

Αεροπλάνα: Ένα Airbus, που μοιάζει με γεράκι.

Αεροπλάνα: Ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής Airbus δημιούργησε ένα νέο αεροσκάφος εμπνευσμένο από τα χαρακτηριστικά των εναέριων θηρευτών. Το Bird of Prey, όπως ονομάστηκε, είναι ένα ελικοφόρο αεροσκάφος που θα ελέγχει μεμονωμένα τα «φτερά» στα πτερύγια. Αυτό για να παρέχει «ενεργό έλεγχο πτήσης», κάτι που χρησιμοποιείται από τον αετό ή το γεράκι. Το πρωτοποριακό αεροσκάφος θα μεταφέρει έως και 80 επιβάτες σε αποστάσεις μέχρι 1.500 χιλιόμετρα.

Το Bird of Prey θα καίει 30% έως 50% λιγότερα καύσιμα από τα ισοδύναμα αεροσκάφη που λειτουργούν σήμερα. Η ιδέα Bird of Prey παρουσιάστηκε από τον Liam Fox, υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για το Διεθνές Εμπόριο. Η παρουσίαση έγινε στο αεροδρόμιο Royal International Air Tattoo.

Αεροπλάνα: Έμπνευση για το μέλλον

«Εμπνευσμένο από την αποτελεσματική μηχανική ενός πουλιού, έχει δομές πτερυγίων και ουρών που μιμούνται εκείνες ενός αρπακτικού πτηνού. Διαθέτει χωριστά ελεγχόμενα φτερά που παρέχουν ενεργό έλεγχο πτήσης», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Airbus. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση της βιωσιμότητας της αεροπορίας. Αυτό γιατί θα προωθήσει καθαρότερα, πιο πράσινα και πιο ήσυχα αεροπλάνα, λαμβάνοντας σχεδιαγράμματα από τη φύση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις