Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άντζελα Γκερέκου ΕΟΤ: Αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντζελα Γκερέκου ΕΟΤ: Αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου

Άντζελα Γκερέκου ΕΟΤ: Την καρέκλα της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αναλαμβάνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άντζελα Γκερέκου.

Άντζελα Γκερέκου ΕΟΤ: Την τοποθέτηση της Άντζελας Γκερέκου στο σημαντικό πόστο της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο ίδιος ο υπουργός με την ακόλουθη δήλωση: «Πρόεδρος του ΕΟΤ αναλαμβάνει η Άντζελα Γκερέκου, της οποίας η εμπειρία και οι γνώσεις πάνω σε θέματα τουρισμού θα συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου ΕΟΤ, προσαρμοσμένου στις νέες συνθήκες. Την καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη».

Μετά την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΤ, Χαράλαμπου Καρίμαλη πριν από δύο εικοσιτετράωρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναζητούσε το ιδανικό πρόσωπο για την καρέκλα του οργανισμού. Και αυτό βρέθηκε σύντομα. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η Άντζελα Γκερέκου είναι έμπειρη στον τομέα του τουρισμού, καθώς διατέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου το 2009.

Άντζελα Γκερέκου ΕΟΤ: Η πολιτικήτης καριέρα

Η Άντζελα Γκερέκου, ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004, επανεξελέγη το 2007, το 2009 και τον Ιούνιο 2012. Από την άλλη πλευρά, στις 6 Οκτωβρίου του 2009 τοποθετήθηκε υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου. Μερικά χρόνια αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος την διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013. Παράλληλα, στις 8 Ιανουαρίου 2015 ανακοίνωσε την αποδοχή της προτάσεως να προσχωρήσει στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στον Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα.

Η Άντζελα Γκερέκου εξηγεί γιατί πήγε στη Νέα Δημοκρατία

Άντζελα Γκερέκου ΕΟΤ: Ποια είναι η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ

Η Άντζελα Γκερέκου είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης, ενώ στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας. Παράλληλα, έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας. Ενώ, έχει σπουδάσει  καιυποκριτική στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι.

Η ίδια έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Πρωταγωνίστησε στην ελληνο-βρετανική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Παράλληλα, έχει αναλάβει σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερες την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος της παγκόσμιας καμπάνιας του Global Progressive Forum, η οποία στόχο είχε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την άσκηση πίεσης στις Κυβερνήσεις, για να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει με την υπογραφή της «Διακήρυξης της χιλιετίας» στον ΟΗΕ το 2001, η πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την ενίσχυση του κινήματος των Δωρητών Οργάνων Σώματος και η πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Παιδιών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι παντρεμένη με τον Τόλη Βοσκόπουλο και μητέρα μίας κόρης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις