Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ατρόμητος – Ντουνάισκα Στρέντα 3-2: Πρόκριση με άγχος και Ρισβάνη (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ατρόμητος – Ντουνάισκα Στρέντα 3-2: Πρόκριση με άγχος και Ρισβάνη (vid)

Ατρόμητος - Ντουνάισκα Στρέντα 3-2: Προηγήθηκε 2-0 ο Ατρόμητος, ισοφάρισε 2-2 η Ντουνάισκα Στρέντα και στο τέλος οι Περιστεριώτες πήραν τη νίκη με 3-2 και πέρασαν στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα

Ατρόμητος – Ντουνάισκα Στρέντα 3-2: Έπαιξε με τη φωτιά ο Ατρόμητος αλλά δεν κάηκε. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε 3-2 της Ντουνάισκα Στρέντα στο Περιστέρι και με το 2-1 που είχε νικήσει και στο πρώτο ματς στη Λευκορωσία πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Επόμενος αντίπαλος θα είναι η Λέγκια Βαρσοβίας, σίγουρα πιο δυνατή από την Ντουνάισκα αλλά στα μέτρα της ελληνικής ομάδας.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με ιδανικές προϋποθέσεις, όπως είχε κάνει και στην πρώτη αναμέτρηση. Πριν συμπληρωθεί το μισάωρο κέρδιζε 2-0 και έδειχνε να έχει καθαρίσει την πρόκριση. Ο Κατράνης με εκτέλεση που θύμισε περισσότερο στράικερ παρά ακραίο μπακ άνοιξε το σκορ στο 22′. Έξι λεπτά αργότερα ο Μανούσος κέρδισε πέναλτι από ωραία ατομική ενέργεια και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Όλα τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή φάνηκε να έχουν τελειώσει. Στην αμέσως επόμενη φάση έχασε καταπληκτική ευκαιρία ο Βέλλιος για να αυξήσει το σκορ.

Η αντίδραση της Ντουνάισκα

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν υπερβολικά σίγουροι για την πρόκριση. Για ένα 20λεπτο η Ντουνάισκα έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Στο 53′ ο Ραμίρες εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και μείωσε σε 2-1 και στο 72′ ο Κάλμαρ με πέναλτι ισοφάρισε 2-2. Όλοι πάγωσαν γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους και άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή που θα έφερνε και την πρόκριση.

Από τη δύσκολη θέση έβγαλε τον Ατρόμητο ο Ρισβάνης, ο οποίος στο 76′ διαμόρφωσε το 3-2. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ και ο υψηλόσωμος στόπερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση. Χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες στο υπόλοιπο διάστημα αλλά το ματς και η πρόκριση είχαν κριθεί.

Ατρόμητος (Αναστασίου):  Μέγκερι, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες (86′ Νάτσος), Μανούσος, Ενσικουλού (70′ Ρόσα), Βέλλιος (60′ Καχίλα).

Ντουνάιτσκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Ρόναν, Βίντα, Καλμάρ, Όραβεκ (62′ Βεσελόφσκι), Ταίβο, Κρούζλιακ, Κόστρνα, Σμέλικ (46′ Βίντα), Μπλάκμα (76′ Ντκόβιτς), Ραμίρες.

Αναστασίου: «Πήραμε ένα καλό μάθημα»

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Ατρόμητου Γιάννη Αναστασίου δήλωσε: «Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε πως προκριθήκαμε με δεύτερη νίκη. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές αδυναμίας. Είμαστε ακόμα σε φάση προετοιμασίας και είχαμε απέναντι μια καλή ομάδα. Τους δώσαμε το δικαίωμα, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει το 3-0. Αν δεν λήξει το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε χαλαροί και το πληρώσαμε. Έγινε ροντέο το παιχνίδι, θα μπορούσε να γίνει 4-2, θα μπορούσε να γίνει και 3-3. Ήταν ωραίο για τους φιλάθλους».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις