Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορκονέας – αποφυλάκιση: Μια αμφιλεγόμενη απόφαση
ΕΛΛΑΔΑ

Κορκονέας – αποφυλάκιση: Μια αμφιλεγόμενη απόφαση

Κορκονέας – αποφυλάκιση: Ο Δημήτρης Πουλικάκος σχολιάζει

Κορκονέας – αποφυλάκιση: Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ένοχος για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο, η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών. Σύμφωνα με το Lamia Report, στο Δικαστήριο ο συνήγορος του Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου. Αυτό προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή (που είναι 10 χρόνια). Το τελευταίο σημαίνει ότι ο πρώην ειδικός φρουρός μπορεί να αποφυλακιστεί, καθώς έχει εκτίσει 11 χρόνια με κάποια από αυτά διπλά.

Η ανακοίνωση της ποινής προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Στο άκουσμά της η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Zωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Με αυτή σας την απόφαση οπλίζετε το χέρι του επόμενου Κορκονέα». Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε επίσης ότι θα ασκήσει το ένδικο μέσο της αναίρεσης,. Παράλληλα, ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά ότι «ήταν προαποφασισμένο και προδιαγεγραμμένο να μείνουν ελεύθεροι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης».

Κορκονέας – αποφυλάκιση: Το σχόλιο του Δημήτρη Πουλικάκου

Ο Δημήτρης Πουλικάκος για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Κορκονέα έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook: «Κοντολογίς, αν έχω καταλάβει καλά, αν όχι, διορθώστε με, η ποινή του Κορκονέα, (13 χρόνια), που δολοφόνησε εν ψυχρώ και με δόλο ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, (και που εξ αιτίας της πράξης του, κάηκε η Αθήνα!!), είναι, μέσες-άκρες σαν την ποινή (10 χρόνια!!) που είχε επιβληθεί στη γυναίκα εκείνη, που διόρθωσε (βλέπε: πλαστογράφησε!!) την ηλικία της, σε «δημόσιο έγγραφο»(sic!!), για να δουλέψει καθαρίστρια και να μπορέσει να ζήσει τα παιδιά της!!! Χαίρε, Ελληνική Δικαιοσύνη!!!…Εύγε εις τους και εις τας δικαστάς!!! Να χαίρεστε τη Δικαιοσύνη, γενικώς!!! Εβίβες και μπάμ-μπάμ!!!».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Πουλικάκος

Δημήτρης Πουλικάκος είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκφωνητής διαφημιστικών αλλά και μεταφραστής λογοτεχνίας. Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού Πάλι μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Μαντώ Αραβαντινού, Κώστα Ταχτσή, Ανδρέα Εμπειρίκο, Γιώργο Μακρή κ.α., με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις. Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος «Θείος Νώντας». Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των Αχ-Βαχ.  Συνεργάσθηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους Έλληνες rockers και συγκροτήματα. Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από τη δεκαετία του 1970 έως και τη δεκαετία του 1990. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του Μεταφοραί Εκδρομαί Ο Μήτσος αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock ‘n roll δισκογραφίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις