Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλοκαιρινές συνταγές: Δροσιστείτε εύκολα
PLUS

Καλοκαιρινές συνταγές: Δροσιστείτε εύκολα

Καλοκαιρινές συνταγές: Το μυστικό για πραγματικά απολαυστική λεμονάδα.

Καλοκαιρινές συνταγές: Το καλοκαίρι είναι στο αποκορύφωμα του και πάντα αναζητούμε τρόπους για να δροσιστούμε. Η σπιτική λεμονάδα είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορούμε να σκεφτούμε για τις ζεστές μέρες. Εύκολη, γρήγορη και υγιεινή. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια διαφορετική εκδοχή της σπιτικής λεμονάδας. Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι περιέχει παστά λεμόνια!! Σωστά διαβάσατε, τα παστά λεμόνια ή λεμόνια τουρσί. Αυτά μπορούν να δώσουν στη λεμονάδα μας πραγματικά μοναδική γεύση. Εξάλλου είναι βασικό υλικό για τις μαροκινές αλμυρές συνταγές.

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι παστά λεμόνια, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, ½ φλιτζάνι νερό, ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού, νερό ανθρακούχο για το σερβίρισμα. Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά, βάζετε σε μία κατσαρόλα τα λεμόνια κομμένα σε φέτες, τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα να κρυώσει και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Φυλάτε το μίγμα στο ψυγείο και κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε σουρώνετε λίγο από το μίγμα σε ποτήρια, περίπου 2 δάχτυλα, προσθέτετε ανθρακούχο νερό και παγάκια και απολαμβάνετε!

Καλοκαιρινές συνταγές: Η εκτέλεση

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι παστά λεμόνια, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, ½ φλιτζάνι νερό, ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού, νερό ανθρακούχο για το σερβίρισμα. Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά, βάζετε σε μία κατσαρόλα τα λεμόνια κομμένα σε φέτες, τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα να κρυώσει και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Φυλάτε το μίγμα στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε σουρώνετε λίγο από το μίγμα σε ποτήρια, περίπου 2 δάχτυλα. Προσθέτετε ανθρακούχο νερό και παγάκια και απολαμβάνετε!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις