Αντετοκούνμπο: Υπό το βλέμμα των Μπακς ο Γιάννης στην Εθνική

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο: Υπό το βλέμμα των Μπακς ο Γιάννης στην Εθνική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Αντετοκούνμπο: Η γυμνάστρια των Μπακς Σούκι Χόμπσον θα βρίσκεται στο πλευρό του Αντετοκούνμπο στην προετοιμασία της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ - Η Χόμπσον είχε πει «όχι» στη συμμετοχή του στο Eurobasket 2017

29.07.2019 | 18:08

Αντετοκούνμπο: Τη σύμφωνη γνώμη των Μιλγουόκι Μπακς για συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μουντομπάσκετ την έχει η ΕΟΚ από καιρό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα «ελάφια» θα πάψουν να επιβλέπουν το μεγάλο τους αστέρι όσο καιρό θα είναι με την Εθνική Ελλάδας. Ηδη η γυμνάστρια των Μπακς Σούκι Χόμπσον βρίσκεται στη χώρα μας για να επιβλέπει τον «Greek Freaκ». Η Χόμπσον βέβαια δεν είναι μια απλή γυμνάστρια, αλλά η κορυφαία στο ΝΒΑ.

Ένας βασικός ρόλος που έχει ανατεθεί λοιπόν στην κυρία Χόμπσον είναι ο τρόπος εκγύμνασης του Αντετοκούνμπο. Υπάρχει μια επιστημονική συνεργασία υψηλού επιπέδου τα χρόνια που ο Giannis βρίσκεται στο ΝΒΑ και σε καμία περίπτωση δεν αναδείχτηκε τυχαία MVP της περασμένης σεζόν. Δεν ήταν μόνο το ταλέντο του αυτά τα έξι χρόνια που βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είναι και η δουλειά που έχει κάνει με πείσμα και μεθοδικότητα ο 24χρονος μπασκετμπολίστας.

Ο Χόμπσον τον είχε «κόψει» από το Eurobasket 2017

Βέβαια η παρουσία της Χόμπσον στην Αθήνα αυτό το διάστημα μοιάζει λίγο με… αγκάθι. Ο λόγος είναι ότι πριν από δύο χρόνια ήταν εκείνη που πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί ο Έλληνας φόργουορντ στο Ευρωμπάσκετ. Με τη διαφορά όμως ότι τότε ο Αντετοκούνμπο αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στο γόνατο και κρίθηκε σκόπιμο να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του. Στη σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσε να χάσει σημαντικό μέρος της σεζόν στο ΝΒΑ, δεν είχε δεύτερη επιλογή.

Η Χόμπσον είχε υποβάλλει σε μια σειρά από τεστ τον διεθνή παίκτη εκείνο το καλοκαίρι και στο τέλος αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να ακολουθήσει την αποστολή. Ο φόβος για κάποιο σοβαρό τραυματισμό υπερίσχυσε και έτσι η εντολή δόθηκε αμέσως ώστε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να ασχοληθεί άμεσα με την απαραίτητη θεραπεία που χρειαζόταν. Στην παρούσα φάση πάντως ο Αντετοκούνμπο είναι υγιέστατος και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Όσο για την κυρία Χόμπσον οι πληροφορίες λένε ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα για περίπου μία εβδομάδα.

Exit mobile version