Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Λαζόπουλος – Αλ Τσαντίρι: Ομόφωνη απόφαση ΕΣΡ και ΣτΕ
LIFESTYLE

Λαζόπουλος – Αλ Τσαντίρι: Ομόφωνη απόφαση ΕΣΡ και ΣτΕ

Λαζόπουλος – Αλ Τσαντίρι: Ακατάλληλο για ανηλίκους το Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου.

Λαζόπουλος – Αλ Τσαντίρι: Απόφαση για το Αλ Τσαντίρι Νιους του Λάκη Λαζόπουλου εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η απόφαση αφορά σε προσφυγή από την εποχή που μεταδιδόταν στον Alpha. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 2595/2018 απόφασή του το ΣτΕ απορρίπτει προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού για τη χρήση τηλεοπτικών πλάνων που αναπαράχθηκαν από την τηλεοπτική εκπομπή που μεταδιδόταν με διαφορετική σήμανση.  Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε χρησιμοποιήσει τηλεοπτικό υλικό από το Extra 3 με τη σήμανση «Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15 ετών». Ωστόσο, αυτό μεταδόθηκε από το «Αλ Τσαντίρι» (9/3/2012), έχοντας σήμανση «Κατάλληλο – Επιθυμητή η γονική συναίνεση».

Το υλικό, σύμφωνα με την απόφαση, περιλάμβανε «εικόνες ημίγυμνων γυναικών που λικνίζονταν αισθησιακά σε προκλητικές στάσεις, με κινήσεις αναπαράστασης σεξουαλικών πράξεων υπό τους ήχους τραγουδιών που περιείχαν συναφή υπονοούμενα στους στίχους. Αυτά τα σχολίαζε ο παρουσιαστής με υπότιτλους με συναφές περιεχόμενο». Τονίζεται ότι το ΕΣΡ, επί προεδρίας Ιωάννη Λασκαρίδη, επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο επικυρώθηκε από το ΣτΕ. Στην απόφαση κρίνεται πως «ο χαρακτήρας της εκπομπής ως σατιρικής δεν την απαλλάσσει από την υποχρέωση προστασίας της πνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων». Υπογραμμίζει επίσης πως «η σχετική ουσιαστική κρίση του ΕΣΡ ανταποκρίνεται στα στοιχεία του φακέλου». Για αυτά υπάρχει η φωτογραφική τεκμηρίωση με το ημίγυμνο στοιχείο.

Λαζόπουλος – Αλ Τσαντίρι: Η ιστορία της εκπομπής

Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ είναι πολιτική-σατιρική εκπομπή που παρουσίαζε ο Λάκης Λαζόπουλος στον Alpha TV από το 2004 μέχρι και το 2016. Από τις 12 Μαρτίου 2019 έως τις 25 Ιουνίου 2019 η εκπομπή προβαλλόταν στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Αν και δεν έχει δηλωθεί ρητά, το όνομα της μάλλον δημιουργήθηκε από παραποίηση του αραβικού ειδησεογραφικού δικτύου Αλ Τζαζίρα. Η εκπομπή ξεκίνησε το 2004. Τα πρώτα 2 χρόνια η εκπομπή δεν ήταν αναγνωρίσιμη και έκανε χαμηλά νούμερα. Η εκπομπή προβαλλόταν σε εβδομαδιαία βάση μέχρι και τον Ιούνιο του 2008 όμως από τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς προβαλλόταν έκτακτα. Ημέρα προβολής κάθε εκπομπής ήταν η Τρίτη. Από τις 14 Ιουνίου 2016 δεν ξαναπροβλήθηκε για 2,5 περίπου χρόνια. Επέστρεψε στην συχνότητα του Open στις 12 Μαρτίου 2019.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις