Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρία Βλάχου: Ο καρκίνος την πήρε στα 39 της χρόνια – Το αντίο του Βενιζέλου
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Βλάχου: Ο καρκίνος την πήρε στα 39 της χρόνια – Το αντίο του Βενιζέλου

Μαρία Βλάχου: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά την αδικοχαμένη επιχειρηματία που έφυγε από καρκίνο στα 39 της.

Μαρία Βλάχου: Μόλις στα 39 της χρόνια, η Μαρία Βλάχου- σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας- έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιγράφει πώς είχε εντυπωσιαστεί, όταν την είχε γνωρίσει, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2012. «Τον Σεπτέμβριο του 2012 – μέσα στις συνθήκες της εποχής – οργανώσαμε στη ΔΕΘ, μια εκδήλωση με τίτλο “Μια κερδισμένη και όχι μια χαμένη γενιά”. Είχα παρακαλέσει τον Κυριάκο Πιερρακάκη να καλέσει μερικούς εμβληματικούς εκπροσώπους της νεανικής επιχειρηματικότητας που έστησαν καινοτόμες επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης. Μεταξύ αυτών η Μαρία Βλάχου που έφυγε προχθές τόσο πρόωρα και τόσο άδικα», περιγράφει στην ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Μας εντυπωσίασε με τη λάμψη της. Μίλησε για τις σπουδές και τη διαδρομή της και με πάθος για τον «Φερέοικο» και την εκτροφή σαλιγκαριών στην Κόρινθο. Μια τόσο απλή και έξυπνη ιδέα που αξιοποίησαν με την αδελφή της. Έκτοτε είχα στο νου μου την προσπάθεια αυτή. Έως ότου μου έφτασαν οι πληροφορίες για τη δοκιμασία της υγείας της Μαρίας και προχθές η είδηση του θανάτου της. Αυτά είναι τα παιχνίδια της μοίρας που μας ξεπερνούν. Αυτή είναι η ανθρώπινη περιπέτεια. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της. Δεν υπάρχουν λόγια να πει κανείς», γράφει ακόμη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 – μέσα στις συνθήκες της εποχής – οργανώσαμε στη ΔΕΘ, μια εκδήλωση με τίτλο « Μια κερδισμένη…

Gepostet von Evaggelos Venizelos am Samstag, 27. Juli 2019

Μαρία Βλάχου: Τα συγκινητικά λόγια του Μητσοτάκη

«Είναι τόσο άδικο να φεύγουν απ’ τη ζωή νέοι άνθρωποι, γεμάτοι ενέργεια, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα. Γνώριζα προσωπικά τη Μαρία Βλάχου και θα μείνει πάντα στη μνήμη μου για το πείσμα της να κάνει πράξη τις καινοτόμες ιδέες της», αναφέρει σε tweet που έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προσθέτει: «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της». Η Μαρία Βλάχου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών χτυπημένη από την επάρατη νόσο σκορπίζοντας θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο.

Μαρία Βλάχου: Η μάχη με τον καρκίνο

Στο πένθος βύθισε όσους τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της η είδηση πως η Μαρία Βλάχου, σε ηλικία μόλις 39 ετών, έφυγε από τη ζωή. Η νεαρή επιχειρηματίας, μιας από τους πρωτοπόρους της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. «Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία μας σήμερα έγινε πεταλούδα», με αυτά τα σπαρακτικά λόγια, η αδερφή της Πένυ, αποχαιρέτισε τη Μαρία Βλάχου και έκανε γνωστό ο θλιβερό νέο.

Η Μαρία Βλάχου είχε μόλις ξεκινήσει τη δική της οικογένεια αλλά παρά τη μάχη της με τον καρκίνο, δεν κατάφερε να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη. Η Μαρία Βλάχου μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες. Έκανε καριέρα ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ήταν μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Είχε κάνει διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία και πριν από χρόνια κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης να διδάξει δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις